MasterCard, alaturi cu Vending Zone si Orange Fresh, introduce platile contactless la vendomatele celor doi operatori

MasterCard a încheiat parteneriate cu Vending Zone, care operează vendomatele sub marca O’Fresh în România si Orange Fresh, pentru introducerea plătii cu carduri contactless MasterCard si Maestro la vendomatele celor doi operatori, realizând una dintre primele implementări de acest tip din regiunea Europei Centrale si de Est. În acest fel, clientii celor doi operatori vor putea beneficia de o experientă la plată simplă si rapidă, prin intermediul solutiei MasterCard contactless.

Cei doi operatori sunt liderii segmentelor de piată pe care operează, Vending Zone având o flotă de peste 600 de automate de snack-uri si băuturi reci, iar Orange Fresh având peste 50 de automate de suc fresh de portocale. Plata cu cardul la vendomate a fost o solicitare constantă din piată în ultimii ani, multe dintre aceste vendomate fiind instalate în clădiri de birouri, spatii comerciale sau aeroporturi. Beneficiind de expertiza si suportul MasterCard, Vending Zone si Orange Fresh au implementat solutia de plată MasterCard contactless în colaborare cu furnizori de tehnologie din România, Grecia si Israel. Orange Fresh a implementat solutia de plată MasterCard contactless în colaborare cu SAS Grup SRL – lider pe piata solutiilor de monitorizare în România si partener oficial al Orange România pentru solutii de telemetrie de orice fel.

Vending Zone va dota treptat reteaua de vendomate cu terminale de plată contactless, urmând să finalizeze instalările până la sfârsitul anului 2016, iar Orange Fresh planifică finalizarea instalărilor în trimestrul I al anului viitor.

Gabriel Ghită, Head of New Business CEE, MasterCard Europe, a declarat: “MasterCard studiază piata de distributie automată de mai mult timp si am descoperit că există o nevoie reală în piată pentru plata contactless. Clientii solicită diversificarea metodelor de plată, multi dintre ei fiind în imposibilitatea de a-si cumpăra snack-ul sau sucul dorit pentru că nu aveau bancnotele potrivite. În acelasi timp, gestiunea numerarului de către operatori este costisitoare, în special în ceea ce priveste monedele. Vending Zone si Orange Fresh si-au dovedit calitătile de lideri de piată si au reusit implementarea tehnologiei MasterCard contactless într-un termen-record. Suntem foarte bucurosi să îi avem drept parteneri în dezvoltarea comertului modern.”

„Considerăm că industria de vending trebuie să tină pasul cu tehnologia, iar odată ce consumatorul final va căpăta încredere în această nouă modalitate de plată, ne asteptăm la o crestere a numărului de tranzactii, cu avantaje atât pentru operator, cât si pentru clienti,” a comentat Mihai Ungureanu, Director General, O’Fresh.

În cadrul expozitiei Internet & Mobile World 2015, Vending Zone si Orange Fresh vor derula, împreună cu MasterCard, campanii promotionale pentru produsele achizitionate cu carduri MasterCard sau Maestro contactless. Pentru mai multe detalii despre cele mai noi solutii tehnologice si produse ale MasterCard, vă invităm la standul nostru din cadrul expozitiei, în perioada 7 - 8 octombrie 2015.

Tehnologia contactless are o crestere deosebită în ultimul an, înregistrând în cel de-al doilea trimestru al anului 2015 o crestere a numărului de tranzactii de 170%, la nivelul întregii Europe, prin comparatie cu aceeasi perioadă a anului trecut. În acelasi timp, volumul plătilor contactless s-a triplat, în Europa, în cel de-al doilea trimestru al anului curent, raportat la aceeasi perioadă a 2014. Evolutia accelerată în materie de grad de adoptie a acestei tehnologii a fost resimtită si pe plan local, unde există o masă critică de early adopters ai tehnologiilor inovative.

MasterCard este primul si cel mai proeminent promotor al plătilor contactless în România, introducând această tehnologie la marii retaileri, în transportul public sau la casele de bilete si punctele de food&bar ale celor mai mari festivale culturale din tară. Campaniile si initiativele MasterCard au sustinut accelerarea implementării tehnologiei contactless la POS-uri, aceasta înregistrând o crestere de 330% în prima jumătate a anului 2015, prin comparatie cu aceeasi perioadă a anului 2014, potrivit datelor furnizate de comercianti.

O’Fresh a ajuns, în prezent, să administreze cu succes o retea de peste 600 de distribuitoare automate amplasate atât în Bucuresti, cât si în tară. O’Fresh pune la dispozitia clientilor săi o gamă variată de produse: sandwich-uri, gustări sărate si dulci, băuturi răcoritoare, venind cu solutii inovatoare si servicii eficiente  necesare unui randament cât mai bun în munca de zi cu zi. Energia echipei O’Fresh este canalizată către sustinerea companiilor, cărora le pune la dispozitie tehnologie modernă pentru crearea unui mediu de lucru confortabil si productiv.

Orangefresh Universal SRL este cel mai mare operator din România de Vendomate de sucuri naturale din fructe presate la rece, pe loc si în timp real, cu peste 50 de Automate de sucuri amplasate în spatii publice, imobile de birouri, parcuri si universităti. Compania Orangefresh face parte din grupul de firme SAS, împreună cu companiile SAS GRUP SRL, Autocurat Flote Auto si GPS Universal SRL. SAS Grup este de peste 10 ani lider pe piata solutiilor de telemetrie - monitorizare si controlare echipamente si active de la distantă, solutii software dezvoltate în parteneriat cu liderul pietei telecom, Orange România. Experienta de peste 12 ani a companiei SAS GRUP SRL în domeniul solutiilor  de telemetrie a definit-o ca principalul furnizor de solutii de monitorizare, dar si de plată, personalizate pentru automatele de produse si distribuitoarele automate (Vending Machines) din România. Prin tehnologia dezvoltată de SAS Grup, Orangefresh Universal SRL a făcut posibilă dezvoltarea unor solutii inovatoare de plată cashless (SMS, card bancar, wallet – portofel electronic, tag NFC, card RFID) care permit cumpărarea de produse din Vendomate fără numerar.