Konica Minolta deschide primul centru de cercetare si dezvoltare al companiei in Europa

Konica Minolta a deschis în Brno, Cehia, primul centru european de cercetare si dezvoltare al companiei. Centrul este a doua investitie în centre specializate în Europa, după ce Konica Minolta a lansat în luna martie a acestui an, tot la Brno, Cehia, primul centru de Client Briefing ca parte a centrului de inovatie în afaceri. În următorii ani, cele două centre vor angaja peste 100 de specialisti IT.

Centrul de inovatie în afaceri are drept obiective principale identificarea de noi oportunităti de afaceri, colectarea de idei si cerinte venite din partea clientilor si sustinerea dezvoltării de noi modele de afaceri. Centrul de R&D din Brno se va ocupa, în baza necesitătilor centrului de inovatie în afaceri, de evolutia tehnologică si dezvoltarea produselor si solutiilor inovatoare pentru automatizarea datelor si mediul de lucru digital, precum si sisteme de printare 3D si electronice portabile.

Dennis Curry, Vice Presedinte si Director al Centrului de Inovatie în Afaceri pentru Europa: "Zona metropolitană Brno a devenit un loc strategic în Europa pentru Konica Minolta datorită  expertilor IT calificati si institutiilor de cercetare si dezvoltare. Lansarea centrului de Client Briefing, la începutul lunii martie a acestui an, a fost prima etapă în crearea unui ecosistem de inovatie în Cehia. Acesta se concentrează pe cerintele clientilor si ale partenerilor de afaceri pentru a le oferi exact ce au nevoie, iar centrul de cercetare si dezvoltare aduce un plus de valoare tehnologiei. Noua generatie de produse, care va fi elaborată de specialistii nostri cehi, va face parte din portofoliul disponibil la nivel global."

Echipa R&D din Brno va fi responsabilă pe zona de cercetare si dezvoltare pentru sisteme inteligente, inclusiv dezvoltarea unor sisteme de sensori, solutii pentru automatizarea datelor, întelegerea datelor semantice si automatizarea mediilor de lucru digitale. Echipa europeană de cercetare si dezvoltare extinsă se va ocupa si de echipamente si sisteme de printare 3D, tehnologie portabilă si echipamente medicale noi.

Matej Dusik, R&D Strategy and Technology Manager, Konica Minolta R&D centre, Brno: “Prin intermediul noilor tehnologii, ne propunem să ajutăm clientii să economisească timp, să optimizeze costuri si să îsi simplifice gestionarea datelor, a informatiilor si a proceselor, atât în mediul office cât si în cel industrial."

Centrul de cercetare si dezvoltare din Brno este primul deschis de Konica Minolta în Europa si unul dintre cele trei  existente la nivel mondial. Primul a fost creat în Tokyo, Japonia, iar al doilea la San Francisco (San Mateo), Statele Unite ale Americii. Echipa din Brno va fi coordonată de la centrul de Management pentru Cercetare si Dezvoltare cu sediul în Londra si va colabora îndeaproape cu filiala din Cehia a Konica Minolta Business Solutions, precum si cu întreaga retea europeană de laboratoare de inovare. Înfiintarea Centrului de Cercetare si Dezvoltare Brno este primul pas în strategia corporativă R&D la nivel mondial. Următorul Centrul va fi deschis în Munchen si se va axa pe tehnologii medicale. Alte centre R&D urmează să fie deschise în Londra si Berlin.

Înfiintarea de centre R&D si centre de inovatie în afaceri la nivel mondial face parte din strategia Konica Minolta de a sprijini transformarea companiei de la un furnizor de hardware la un furnizor de solutii de afaceri, oferind produse si servicii inovatoare. Konica Minolta face investitii serioase la nivel global pentru a extinde portofoliul de servicii TIC si a dezvolta zonele sale de interes în tehnologie.

Konica Minolta Business Solutions Romania, filială a Konica Minolta Business Solutions Europa, a fost înfiintată pe 1 octombrie 2003, pe structurile companiei Minolta România, existente pe piata locală încă din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel international dintre Minolta Co. si Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc. Konica Minolta Business Solutions România a păstrat structurile si reteaua de vânzări ale Minolta România, beneficiind de experienta de peste 24 ani de existentă pe piata românească si de o retea de distributie de peste 60 de parteneri. Ca si în anii precedenti, rezultatele anului 2014 plasează Konica Minolta în topul furnizorilor de echipamente de birou din România.

Konica Minolta Business Solutions România distribuie si asigură servicii pentru echipamente multifunctionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital si oferă Servicii Optimizate de Printare bazate pe solutii complete de management al documentelor.