Locuri de munca de la peste 60 de angajatori, la Bursa locurilor de munca ReASPIR CRESCENDO din Bucuresti

Peste 60 de angajatori participă la bursa locurilor de muncă ReASPIR CRESCENDO din Bucuresti. Bursa se adresează persoanelor somere, în special someri tineri si someri de lungă durată, dar si persoanelelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Evenimentul se desfăsoară în perioada 16-18 octombrie la Biblioteca Centrală Universitară Bucuresti, conform următorului program: vineri si sâmbătă între 10:00 – 19:00; duminică între 10:00 – 16:00.

Pe parcursul celor 3 zile de eveniment, vizitatorii au oportunitatea de participa la seminarii, tombole si activităti din cadrul bursei, gândite special pentru ei. Principalul obiectiv al evenimentului este de a facilita întâlnirea dintre aproximativ 1.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă si angajatorii din municipiul Bucuresti si judetele limitrofe, contribuind astfel la cresterea ratei de ocupare din regiunea Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia

Bursa locurilor de muncă este realizată în cadrul proiectului ReASPIR CRESCENDO, finantat din Fondul Social European, prin Programul POSDRU 2007 - 2013.

Proiectul ReASPIR CRESCENDO, initiat de către FARMEXPERT DCI, în parteneriat cu CITIUS HR si Asociatia Pro Societate „Sf. Ciprian” contribuie la cresterea gradului de ocupare în rândurile categoriilor cu risc crescut, în special someri tineri si someri de lungă durată, din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud Muntenia, Vest, Centru, Nord-Vest si Bucuresti-Ilfov, prin măsuri de informare si consiliere profesională, instruire, antreprenoriat si plasare pe piata muncii.

Activitătile proiectului se desfătoară în 6 centre regionale vor oferi următoarele servicii integrate:

informarea privind piata muncii si ocupatiile disponibile;

informare si consiliere privind evaluarea personalitătii, a motivatiei de lucru si stabilirea traseului profesional;

însusirea de tehnici moderne de a aplica la un interviu în vederea obtinerii unui job;

instruire si suport privind modalitătile de căutare a unui loc de muncă adecvat nivelului de pregătire; 

dezvoltarea calitătilor si abilitătilor personale prin recomandarea si îndrumarea către cursuri de instruire;

cursuri  gratuite de formare profesională;

mediere si plasare pe piata fortei de muncă;

consultantă gratuită pentru dezvoltarea propriei afaceri.

Proiectul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă indiferent de nivelul de instruire, vârstă, categorie profesională sau experientă si, prin activitătile prezentate anterior, urmăreste să aducă într-o formă activă de ocupare cel putin 750 de persoane.

Bursa face parte dintr-o serie de 3 evenimente similare organizate 3 localităti diferite – Iasi, Brasov si Bucuresti. Astfel, se asigură egalitatea de sanse pentru un număr mai mare de beneficiari directi (persoane în căutarea unui loc de muncă), la nivel local. Se reduc „barierele externe” pentru persoanele care sunt interesate să participe – de regulă, distanta si cheltuielile asociate descurajează persoanele în căutarea unui loc de muncă. Venind în întâmpinarea acestor categorii de persoane, la nivel local si / sau regional  crestem interesul de a participa si adaptăm bursa / târgul locurilor de muncă specificului regional al zonei.