Pretentiile proprietarilor de apartamente din Bucuresti au crescut cu 1,57% in T3, 2015

Trimestrul al treilea din 2015 a adus cresteri de 1,57% ale preturilor solicitate de proprietarii de apartamente din Capitală, comparativ cu trimestrul trecut, conform unei analize realizate de echipa de consultanti imobiliari HomeFinders.

La nivelul întregii piete de apartamente din Bucuresti, pretul mediu solicitat în trimestrul al treilea este de 59.142 euro, în vreme ce pretul mediu solicitat în trimestrul al doilea s-a situat în jurul valorii de 58.167 de euro. Pe segmente de piată, preturile solicitate pentru apartamentele din zona mediu si premium s-au mentinut relativ stabile, în timp ce pretentiile proprietarilor de apartamente din zonele de est, sud si vest au crescut cu 3,74%. De altfel, în luna septembrie s-a înregistrat cel mai mare pret mediu solicitat pentru apartamentele din zonele mărginase în ultimele opt luni: 51.500 de euro.

Comparativ cu trimestrul al treilea al anului trecut, se remarcă o evolutie diferită a preturilor solicitate în ultimele trei luni pe cele două segmente de piată. Pretul mediu solicitat pentru apartamentele din zonele centrale, semicentrale si de nord ale Capitalei au consemnat o crestere de 1,68% si s-au stabilizat în jurul valorii de 67.450 de euro. De partea cealaltă, preturile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginase au înregistrat o scădere de 2,02% si se situează în jurul valorii de 50.833 de euro.

Si parcursul preturilor solicitate pe durata ultimelor trei luni a fost diferit fată de aceeasi perioadă a anului trecut. Dacă în al treilea trimestru din 2014, preturile solicitate au cunoscut o scădere în iulie, pentru ca mai apoi să crească în august si să scadă în septembrie, anul acesta evolutia a fost una opusă: preturile solicitate au crescut în iulie, au scăzut în luna august si au crescut din nou în luna septembrie.

O crestere semnificativă fată de trimestrul al treilea din 2014 o înregistrează numărul de oferte scoase la vânzare de către proprietari, pe ambele segmente de piată. Numărul total de oferte de apartamente scoase pe piată în ultimele trei luni este de 10.265, cu 47,67% mai mare comparativ cu volumul de oferte din aceeasi perioadă a anului trecut si similar cu numărul de oferte înregistrat în al doilea trimestru din 2015.

HomeFinders este prima companie de consultantă imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reuneste o echipă de 15 consultanti specializati în cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. HomeFinders propune un model de consultantă imobiliară în premieră în România, de unică reprezentare, si îsi asistă clientii de-a lungul întregului proces de achizitie a unei locuinte în cele mai bune conditii posibile. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania oferă acces la toate ofertele rezidentiale disponibile în Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionări online, analize si statistici. De la înfiintare, HomeFinders a asistat achizitii de o valoare totală de peste 30 de milioane de euro.