Zilele Analistilor si Investitorilor, editia a opta - eveniment organizat de Franklin Templeton pentru Fondul Proprietatea

Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucuresti, în calitate de Administrator Unic si Societate de Administrare („Administratorul Fondului”) a Fondul Proprietatea SA („Fondul”), are plăcerea de a anunta că organizează a opta editie a Zilelor Analistilor si Investitorilor în perioada 27 – 29 octombrie 2015, în Bucuresti.

Evenimentul este cel mai important de acest gen organizat în România, participarea si interesul investitorilor crescând semnificativ în ultimii patru ani. La evenimentul din acest an vor participa peste 120 de analisti si investitori internationali, reprezentând unele dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume, având active în administrare cu o valoare totală de peste 1.500 miliarde dolari, din tări precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Estonia, Danemarca, Bulgaria, China, Croatia, Slovenia si Rusia.

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: “Suntem încântati să vedem un interes atât de mare din partea investitorilor institutionali străini pentru România, prin comparatie cu acum cinci ani, când am preluat administrarea Fondului Proprietatea. Prezenta unui număr atât de mare de investitori institutionali este o dovadă a faptului că Fondul Proprietatea si alte companii din România reprezintă o oportunitate atractivă pentru investitori. Mai mult, Zilele Analistilor si Investitorilor organizate de noi reprezintă o ocazie excelentă pentru guvern si pentru autoritătile din piata de capital de a interactiona cu investitorii si de a afla punctul lor de vedere cu privire la lansările de IPO-uri si SPO-uri, îmbunătătirea implementării standardelor de guvernantă corporativă în companiile de stat si accelerarea dezvoltării pietei locale de capital.” 

Participantii sunt invitati să asiste la prezentările unor actori relevanti pentru piata românească de capital, precum Administratia prezidentială, Ambasada SUA, Ambasada Marii Britanii, Banca Natională a României, Ministerul de Finante, Ministerul Energiei, Fondul Monetar International, Autoritatea de Supraveghere Financiară si Autoritatea Natională de Reglementare în domeniul Energiei.

Analistii si investitorii au, de asemenea, ocazia de a interactiona cu conducerile unora dintre cele mai mari companii din România, care vor sustine prezentări cu privire la afacerile pe care le administrează. Printre aceste companii se află OMV Petrom, Romgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Aeroporturi Bucuresti, Conpet, Portul Constanta, CE Oltenia, Posta Română, Salrom, Alro Slatina, Electrica si Enel Romania.
 
Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea („Fondul”) a fost creat pentru despăgubirea cetătenilor români ale căror proprietăti au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitatiei internationale anuntate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investitii de tip închis, iar obiectivul său investitional este maximizarea randamentelor si aprecierea per actiune a capitalului prin investitii în principal în actiuni românesti si titluri de valoare asociate actiunilor.

Franklin Templeton si-a stabilit un birou în Bucuresti în mai 2010, cu o echipă de 30 de angajati, incluzând 6 specialisti locali în investitii sprijiniti de cei peste 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.