Mexic si Cuba, Africa de Sud, Madagascar sau Maldive - destinatii exotice pentru calatorii

Interesul romanilor pentru vacante cu destinatii unice, zone inconjurate de vegetatie luxurianta si plaje exotice este in continua crestere. Mexic&Cuba, Africa de Sud, Zanzibar, Madagascar, Kenya, dar si Singapore&Bali ori Maldive sunt cateva dintre cele mai cautate vacante, arata statisticile Paralela 45.

„Romanii raman impresionati de aceste destinatii si nu ezita sa ne povesteasca entuziasmati experientele unice pe care le traiesc acolo. Se intorc cu povesti deosebite care reusesc sa influenteze si pe alti iubitori de calatorii sa aleaga asemenea destinatii in defavoarea vacantelor deja cunoscute de romani”, declara Alin Burcea, presedinte Paralela 45.

In aceasta perioada, una dintre cele mai cautate vacante ramane cea cu destinatia Mexic si Cuba, fiind locul preferat pentru cuplurile aflate in luna de miere, dar si pentru surferi sau amatorii de scuba-diving. Pentru un Revelion in care sa se bucure de privelistea deosebita a insulelor tropicale si facilitatile unei statiuni moderne, romanii platesc incepand de la 2590 euro/persoana.

Madagascar este caracterizata de vegetatia luxurianta, animalele exotice si peisajele care-ti taie respiratia. Fiind a patra insula ca marime din lume, denumita si „Marea Insula Rosie”, aceasta este recunoscuta pentru nuantele de rosu ale solului, fiind in acelasi timp tinutul baobabilor, al lemurienilor si al plantelor carnivore. Descrisa drept visul oricarui naturalist, o vacanta in Madagascar include vizitarea a numeroase parcuri nationale si rezervatii. Costul vacantei de Revelion in Madagascar incepe de la 2475 eur/persoana.

O alta destinatie preferata de romani este Africa de Sud datorita experientei culturale impresionante si a mozaicului rasial ce a dat zonei numele de „Tara Curcubeului”. Cape Town, Capul Bunei Sperante, Johannesburg si Kruger Park sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute atractii turistice incluse in itinerariul Paralela 45 pentru un Revelion in Africa de Sud. Pretul pentru o astfel de vacanta incepe de la 1995 euro de persoana.

Vacantele in Kenya sau Zanzibar au costuri de peste 2000 eur/persoana pentru 9 zile. Ambele destinatii se bucura de plaje scaldate de apele Oceanului Indian, iar pe langa vizitele in parcurile nationale, activitati precum safari in Kenya sau snorkeling in Zanzibar raman experiente de trait o data in viata. Pe „Insula Mirodeniilor”, Zanzibar, turistii au ocazia sa viziteze plantatiile de condimente, o experienta fascinanta pentru cei pasionati de gastronomie.

Singapore&Bali este destinatia ideala pentru cei care doresc sa interactioneze cu multiple culturi. Singapore este cea mai mica tara situata in Asia de Sud-Est si singurul oras-stat al continentului, cu cel mai intens trafic in port din intreaga lume. Denumita «Insula Zeilor» sau «Dimineata lumii», insula Bali este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din intrega lume. Costul unui Revelion Singapore si Bali incepe de la 1895 euro/persoana.

O alta destinatie exotica foarte cautata de romani este reprezentata de Maldive, un loc in care pe primul loc se afla relaxarea si care impresioneaza prin azuriul apelor si nisipul extrem de fin al plajelor, devenind locul ideal pentru a admira un decor iesit din tipare. Romanii care vor sa-si petreaca Revelionul in aceasta destinatie platesc incepand de la 2951 de euro de persoana.