Carpatica Asig intra pe piata asigurarilor agricole, cu un produs destinat culturilor si animalelor

Compania Carpatica Asig intră pe piata asigurărilor agricole cu un produs complex, destinat culturilor agricole si animalelor. Produsul se adreseaza persoanelor fizice, persoanelor fizice autoriate, persoanelor juridice, asociatiilor agricole si întreprinderilor individuale care detin suprafete agicole, în proprietate sau în arendă, si care exploatează suprafete de o sută până la patru sute de hectare.

“Lansarea produsului de asigurare a culturilor agricole sau a animalelor face parte din strategia Carpatica Asig de diversificare a portofoliului de produse, care sustine operatiunile de consolidare a pozitiei pe care compania o detine în piata de asigurări. Acest produs a fost gândit să răspundă nevoilor specifice fermierilor din zona agro-zootehnică, care se confruntă în fiecare an cu o multime de factori de risc, care le pun în pericol investitiile”, a declarat Liviu Stoicescu, director general Carpatica Asig.

Pe lângă beneficiile standard ale asigurărilor pentru culturi agricole, produsul Carpatica Asig oferă, în anumite conditii, acoperire pentru riscurile de inundatii si de întârzierea recoltatului.

Suplimentar, poate fi asigurat si riscul de înghet, pe timpul iernii, pentru culturile de toamnă. Suma asigurată se stabileste fie la valoarea productiei, fie la cea a cheltuielilor de înfiintare, cu aceeasi cotă de primă pentru ambele cazuri. Inspectiile de risc si constatările de daună la culturi se realizează externalizat, prin experti în acest domeniu, dar si cu ajutorul satelitilor agricoli si a dronelor, care furnizează un grad crescut de evaluare a parametrilor culturilor din câmp.

Produsul pentru asigurări agricole si animale va fi distribuit prin trei canale - forta proprie de vânzare, contracte tripartide cu finantatori sau furnizori de input-uri si intermediari.

Pentru campania de toamnă, desfăsurată în perioada octombrie 2015 – aprilie 2016, Carpatica Asig estimează că va dezolta un portofoliu de 200 de clienti, care ar putea genera un volum de prime aferent asigurărilor de culturi agricole de aproximativ 1,8 milioane lei, pentru 50.000 de hectare asigurate, si unul de 0,2 milioane lei pentru asigurarea animalelor.

Carpatica Asig si-a început activitatea în 1996, cu capital integral privat, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib. Compania si-a schimbat denumirea în Carpatica Asig, în anul 2004.