Banca Transilvania acorda credite pentru fermieri, pentru culturile afectate de seceta

Banca Transilvania acordă împrumuturi fermierilor care au culturi afectate de secetă, pentru ca acestia să îsi poată respecta obligatiile contractuale fată de furnizori si să poată onora plătile pentru culturile înfiintate în anul agricol 2014 – 2015, scadente în această perioadă.

Durata generoasă a creditului, posibilitatea rambursării în anii următori acordării acestuia, precum si valoarea finantării BT sunt principalele avantaje aduse fermierilor de Creditul BT pentru culturi afectate de secetă.

Produsul Băncii Transilvania se adresează celor care au ferme cu peste 100 ha de culturi vegetale din zone afectate de secetă, declarate astfel de autorităti. O altă cerintă este ca fermele să aibă activitate de minim doi ani în agricultură, în sectorul vegetal si să fie făcută dovada continuării activitătii prin înfiintarea de culturi pentru anul următor.

Detalii:

Durata împrumutului este de până la 3 ani, cu posibilitatea rambursării creditului în două rate anuale, corelate cu perioada de recoltare/valorificare a culturilor obtinute; în anul în care culturile sunt afectate de secetă nu este necesară plata ratelor;

Rambursarea începe în anul următor primirii creditului de la Banca Transilvania, pentru a nu se suprapune cu anul agricol afectat de secetă;

Valoarea maximă a finantării BT este de până la 25% din totalul cheltuielilor pentru fiecare cultură agricolă afectată de secetă;

Datoriile scadente către furnizori vor putea fi achitate în anul în care s-a înregistrat seceta;

Dobânda poate fi plătită odată cu ratele, iar comisioanele si taxele aferente garantiilor pot fi achitate din credit;

Garantarea se poate face cu garantii mobiliare, imobiliare sau fond de garantare.

Fermierii afectati de secetă pot lua împrumuturi de la Banca Transilvania inclusiv pentru înfiintarea culturilor din noul an agricol, asigurând astfel continuarea activitătii normale de productie în fermă.

Prin Departamentul Agribusiness, Banca Transilvania oferă fermierilor produse si servicii care acoperă atât activitatea curentă a acestora, cât si cea necesară dezvoltării fermei, cum ar fi creditele pentru culturi agricole, echipamente si utilaje agricole, spatii de depozitare si productie, achizitionarea terenurilor agricole, respectiv destinate investitiilor din fonduri ale Uniunii Europene.

Banca Transilvania este una dintre cele mai mari trei bănci din România, în functie de active. Activitatea sa este organizată pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. BT are peste 6.000 de angajati,  550 de sedii si 1,92 de milioane de clienti activi. Strategia băncii este sustinută de actionari internationali, Banca Europeană pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC – Banca Mondială.