Microsoft Summit 2015: 6 tehnologii care vor accelera transformarea digitala

Sase tehnologii inovatoare vor accelera în următorii ani transformarea digitală, una dintre principalele teme de discutie din cadrul Microsoft Summit 2015, cel mai important eveniment anual de business si tehnologie din România.

„Dacă în trecut, informatia era greu accesibilă, acum, sursele de informare sunt multiple si la îndemână. În trecut, puteam discuta despre ierarhii statice, în care angajatii aveau de cele mai multe ori o cultură concurentială, astăzi, avem de-a face cu retele dinamice în cadrul cărora angajatii sunt motivati să colaboreze din ce in ce mai mult pentru a aduce valoare. Am trecut de la eficientizarea proceselor, la eficientizarea rezultatelor. Tehnologiile digitale au un impact major si s-au dezvoltat continuu în timp. Dacă ne raportăm la numărul de ani în care o tehnologie este utilizată de 100 de milioane de persoane, avem următoarele statistici: telefonul mobil a ajuns să fie adoptat în 16 ani de 100 de milioane de persoane, începând cu anul 1979, Facebook, în aproximativ 4 ani, începând cu anul 2004, What’sApp a atins acest prag de utilizatori în aproximativ 3 ani, iar Candy Crush Saga, în doar un an. Într-un mediu de afaceri aflat într-o adevărată revolutie a transformării, rolul liderului va deveni unul mai complex, care va necesita aptitudini profesionale, precum: viziune si capacitate de analiză micro si macro, spirit inovator, deschidere către tehnologie, abilitatea de a schimba ritmul organizatiei în functie de contextul în care se afla, receptivitate si abilitatea de conectare a oamenilor si a organizatiilor. De asemenea, liderii vor fi nevoiti să îsi dezvolte si abilitătile personale, cum ar fi claritatea viziunii într-un mod în care simtul binelui să primeze, calmul în orice situatie, abilitatea de a integra viata personală cu cea profesională, tonusul într-un maraton de sprinturi,” a mentionat Violeta Luca, Marketing & Operations Director, Microsoft România.

“Internetul mobil, Internet of Things (IoT), robotica si genomica avansate, automatizarea si vehiculele autonome sunt sase tehnologii inovatoare care vor accelera transformarea digitală”, a spus Aurelia Costache, Financial Services Industry Advisory Leader, EY România, într-o prezentare despre transformarea modelului de business al companiilor în contextul transformării digitale. “Aceste 6 tehnologii nu numai că vor schimba obiceiurile de achizitie si comportamentul de consum al oamenilor, dar vor transforma fundamental modul în care accesăm si consumăm informatia, în timp ce pentru companii vor creste viteza business-ului si vor crea noi forme de interactiune cu utilizatorii”, a adăugat Aurelia Costache.

Tehnologiile viitorului au fost principala temă de discutie regăsită în prezentările tuturor celor peste 50 de experti din România si din Europa Centrală si de Est care au fost prezenti pe 4 si 5 noiembrie la Microsoft Summit. “Tehnologia permite crearea de noi solutii care în trecut erau de neimaginat. Companiile câstigă, prin utilizarea noilor tehnologii, avantaje competitive care îi asigură o crestere sustenabilă pe termen lung. De aceea, organizatiile trebuie să experimenteze, să inoveze si să exploateze capabilitatea de a se reinventa continuu”, a spus Jasper Vis, Managing Partner Headcandy.

În opinia lui Sergiu Negut, Associate Dean of Entrepreneurial Growth, Maastricht School of Management Romania, “afacerile care cresc spectaculos ne uimesc si ne fac să ne întrebăm cum a fost posibilă o astfel de crestere, dar mai ales ce am putea face noi pentru a obtine acelasi rezultat? De cele mai multe ori însă, suntem prea prinsi în cotidian pentru a reusi cu detasare să observăm ce ne lipseste sau ce am putea să facem mai bine. Tehnologia a depăsit de mult momentul în care ne raportam la ea doar ca la un cumul de mijloace si abordări noi. Astăzi, ea este un val ce aduce schimbare. Lumea se transformă prin tehnologie, iar companiile care reusesc să stăpâneasca acest val, vor avea succes.”

Microsoft România reprezintă al doilea centru de operatiuni din Europa de Est, compania având în prezent peste 700 de angajati la nivel local si estimează o crestere de până la 1.000 de specialisti în următorii trei ani. La nivel global, compania oferă solutii de productivitate la peste 600.000 de companii si institutii publice si are o comunitate de peste 1.000 de români angajati. În 2007, Bill Gates a inaugurat în România Global Business Support Center, divizie care are acum peste 500 de profesionisti în Bucuresti si Timisoara.

Cu o retea de peste 3.000 de parteneri la nivel local, Microsoft se implică activ în activitatea antreprenorilor din România, investind peste 600.000 de dolari pentru dezvoltarea a peste 450 de start-upuri până în prezent. În România, angajatii companiilor mici si mijlocii folosesc în proportie de 52% solutii mobile pentru a-si desfăsura activitatea, iar în opinia a 55% dintre respondenti digitalizarea prin solutii mobile a proceselor de lucru din cadrul organizatiilor are o contributie importantă la eficientizarea timpul si maximizarea productivitătii.

Microsoft Summit 2015, în cifre

Cea de-a treia editie a Microsoft Summit din România, desfăsurată pe 4 si 5 noiembrie 2015, este organizată pe trei piloni principali, pentru oamenii de business, profesionistii din domeniul IT si dezvoltatorii de solutii.

Peste 50 de speakeri din România si din alte colturi ale lumii vor sustine 45 de sesiuni de prezentare în care vor vorbi despre viitorul tehnologiei si despre modul în care aceasta transformă societatea, despre cloud, securitate sau Internet of Things. Printre speakeri se numără Kostas Loukas - General Manager, Microsoft Romania; Don Grantham – President, Microsoft Central and Eastern Europe; Violeta Luca - Marketing & Operations Director, Microsoft Romania; Jean-Francois Fallacher - CEO, Orange Romania; Nicolas Arpagian - Strategy & Public Affairs Director, Orange Cyberdefense; Vlad Biristeica - Systems Engineer, Cisco; Andrei Ignat - Technical Director, EA Romania si multi altii.

Peste 2.000 de participanti din care aproape jumătate sunt executivi C-level si manageri, iar restul profesionisti din domeniul IT si dezvoltatori.

Peste 20 de parteneri si expozanti.

Temele de discutie de la Microsoft Summit 2015, ziua 2

9:30 – 10:30 - Mark Roberts, Associate Dean of Executive Education at INSEAD: “Digital disruption and innovation in executive development: case study – the INSEAD-Microsoft sales enablement programme”

11:00 – 12:00 - Violeta Luca, Marketing & Operations Director Microsoft Romania, si Aurelia Costache, Financial Services Industry Advisory Leader EY Romania: “How do we shape our business models in a world of digital disruption?”

12:30 – 13:30 - Bogdan Rotunjanu, IT Director Orange Romania: “Digital transformation at Orange”

14:30 – 15:30 - Kostas Loukas, General Manager Microsoft Romania, Adrian Mihai, owner FAN Courier, Jean-Francois Fallacher, CEO Orange Romania, George Georgakopoulos, CEO Bancpost, Daniela Nemoianu, Partner and Head of Markets KPMG in Romania si Wilfgang Schultz, General Manager BMW Group Romania: “Business transformation – a catalyst for business growth in the digital world”

16:00 – 17:00 - Jasper Vis, Managing Partner Headcandy: “Digital innovation in the business environment”

17:30 – 18:30 - Cristian Herghelegiu, CEO GECAD NET, si Tudor Galos, Consumer Marketing Manager Microsoft Romania: “Growth Hacking - The New Mantra of the 2016 Marketer”

Despre Microsoft
Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ “MSFT”) este liderul mondial în software, servicii si solutii ce ajută oamenii si companiile să îsi atingă pe deplin potentialul.

„Inspiratia noastră la Microsoft este să fim liderul în tehnologie si partenerul de încredere pentru viitorul României”

Microsoft si cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor din România set bogat de solutii de mobilitate si crestere a eficientei în afaceri. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.microsoft.ro/imm.
Totodată, firmele mici si mijlocii au la dispozitie un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informatii suplimentare si consultantă (021 529 7174), iar pe www.microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românesti care folosesc solutii de mobilitate si cloud pentru a-si creste competitivitatea.