Paravion.ro: Romanii mai merg spre Paris doar in interes de business, desi vacantele s-au ieftinit cu 25% in ultima saptamana

Rezervările în scop turistic pentru destinatia Paris, Franta, au scăzut aproape de zero în ultimele zile, după atentatele de vineri seară, desi tur operatorii francezi au ieftinit pachetele turistice, în medie, cu 25%, conform datelor analizate de Paravion.ro, una dintre cele mai importante agentii de turism online din România.

Potrivit informatiilor Paravion.ro, majoritatea celor care si-au rezervat în aceste zile zboruri sau hoteluri în capitala Frantei, pleacă în interes de afaceri. De asemenea, imediat după atentatele din 13 noiembrie,  s-au înregistrat anulări de zboruri către Paris sau rerutări pe alte destinatii, atât cu plecări în noiembrie, cât si în decembrie.

Totusi, pentru a încuraja turistii să revină în capitala Frantei, hotelierii au redus tarifele cu 50% în această perioadă, iar companiile aeriene acceptă modificări de perioadă sau de nume, indiferent cât de restrictive erau conditiile de emitere a biletului de avion.

În ceea ce priveste conditiile de anulare sau amânare a zborurilor către Paris,  pasagerii posesori de bilete de călătorie emise pe zboruri TAROM, cu cel putin un tronson de călătorie spre/dinspre Paris, în perioada 14 - 22 noiembrie 2015, pot amâna călătoria, iar contravaloarea biletelor/cupoanelor "necălătorite" se va constitui într-un credit ce va putea fi ulterior utilizat pentru achizitionarea de bilete pe orice destinatie operată de TAROM.

Si alte companii aeriene vin în sprijinul turistilor. Astfel, orice pasager cu bilet rezervat Lufthansa/SWISS/Austrian Airlines/Brussels Airlines cu zbor  până la si inclusiv pe data de 18 noiembrie, de la Paris, al cărui bilet a fost emis până la si inclusiv pe 13 noiembrie 2015, poate reprograma călătoria gratuit.

De asemenea, Air France oferă optiuni de modificări gratuite rezervărilor celor care călătoresc cu bilet valabil, emis la sau înainte de 14 noiembrie 2015,  privind zborurile spre Paris sau alt oras din Franta, indiferent de tariful plătit, pentru zboruri dintre 17 si  22 noiembrie 2015.

"Paravion.ro consideră că putem ajuta Parisul cel mai bine în acest moment prin promovarea acestuia ca destinatie de vacantă. Francezii au nevoie să se reîntoarcă la o viată normală, iar o viată normală înseamnă un oras plin de turisti. Prin urmare, vom continua să promovăm Parisul ca destinatie de Sărbători", afirmă Remus Visan, Managing Director al Paravion.ro.

Costurile pentru un pachet de Crăciun la Paris încep de la 396 de euro de persoană, si includ transport cu avionul si 3 nopti de cazare, iar o vacantă de Revelion, cu zbor dus- întors si 5 nopti de cazare, porneste de la 640 de euro de persoană. Preturile sunt mai mici decât cele cu care românii pot achizitiona o vacantă similară, în aceeasi perioadă, pe Valea Prahovei.

Pe de altă parte, un city break în Paris, după data de 1 Decembrie, ajunge la 230 euro de persoană, fată de 300 euro de persoană, atât cât ar fi costat în mod normal în această perioadă.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agentii de turism online din România, care operează pe mai multe piete din Europa de Est si în Turcia, oferind servicii precum rezervări de bilete de avion, vacante, închirieri auto si hotel. Website-ul beneficiază de un call center disponibil 24 de ore din 24, precum si de solutii de securitate dezvoltate de PayU.


Paravion.ro activează pe piata din Turcia sub brandul Bavul.com, achizitionat în luna martie a acestui an.