Alcatel - Lucent modernizeaza reteaua Orange Romania de transport de date pe distante mari

Alcatel-Lucent (Euronext Paris and NYSE: ALU) modernizează reteaua Orange România de transport de date prin intermediul transmisiunilor radio la nivel national. Astfel, operatorul îsi extinde capacitatea si performanta retelei 4G pe măsură ce continuă să ofere servicii ultra-broadband de mare viteză companiilor si clientilor individuali.

Orange România si-a lansat serviciul 4G în 2012, în Bucuresti. Astăzi, serviciul este disponibil pentru 70% din populatia tării si 96% din cea urbană, oferind viteze superioare de până la 300 Mbps în sase mari orase si în toată reteaua de metrou a Capitalei. Cererea de date este în crestere, motiv pentru care Orange continuă investitia în extinderea capacitătii retelei, pentru o mai bună performantă a serviciilor de date si voce oferite si pentru o experientă de utilizare superioară.

Ca parte a proiectului care se va încheia în 2016, Alcatel-Lucent  migrează tehnologia traditională de transport de date implementată anterior de Alcatel-Lucent către noile echipamente bazate pe tehnologia  9500 Microwave Packet Radio (MPR), continuând procesul de dezvoltare a serviciilor ultra-broadband din România. Datorită faptului că echipamentele existente Alcatel-Lucent sunt compatibile mecanic cu noua tehnologie 9500 MPR, operatorul poate refolosi  elementele pasive, obtinând reducerea semnificativă a costurilor totale în comparatie cu cele implicate de instalarea unor solutii diferite. Alcatel-Lucent va oferi serviciile de instalare, punere în functiune, migrare si întretinere.
   
Alcatel-Lucent va instala echipamentele 9500 MPR pe întreg teritoriul României, înlocuind retelele existente de transmisiuni radio Alcatel-Lucent. Managementul retelei este asigurat de 5620 Service Aware Manager.

Unitătile 9500 MPR oferă o capacitate de transmisiuni sporită pentru reteaua existentă de telefonie digitală clasică TDM si noi capacităti de trafic Ethernet, necesare asigurarii serviciilor 2G, 3G si 4G LTE. Orange România oferă în prezent viteze de până la 300 Mbps în cele mai mari sase orase: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara.

Ionut Dobrescu, Head of Infrastructre Expansion , Orange România declară: „Ne-am angajat să îmbunătătim constant reteaua pentru a oferi cele mai ridicată calitate si viteză de transfer a datelor pentru clientii nostri, pe măsură ce ne îmbogătim oferta de servicii. Astfel, experienta Alcatel-Lucent în solutii de transmisiuni prin microunde ne ajută să ne tinem aceste angajamente.”.
Sergiu Secareanu – Key Account Manager, Alcatel-Lucent declară: „Prin implementarea celei mai avansate tehnologii de transport prin transmisiuni radio de pe piată, 9500 MPR, ajutăm operatori precum Orange România să ofere servicii ultra-broadband la scară largă. Această colaborare sustine strategia noastră de a introduce noua tehnologie pentru a răspunde necesitătii de transfer a pachetelor de date pe distante mari.”

Alcatel-Lucent este lider mondial în comunicatii de bandă largă fixe si mobile, în convergentă, în tehnologii, aplicatii si servicii IP si oferă solutii la cheie care permit asigurarea de servicii complete de comunicatii utilizatorilor individuali, acasă, la birou sau în timpul deplasărilor acestora.

Alcatel-Lucent este principalul furnizor de solutii de telecomunicatii la cheie din România si are o activitate complexă, constând în cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenantă si consultantă. Prezent în România din 1991, Alcatel-Lucent are două sedii locale: în Timisoara, sediul central, si în Bucuresti. În cele două sedii, lucrează peste 1.500 de agajati, formând cea mai experimentată echipă din domeniu si cea mai largă organizatie de cercetare-dezvoltare în domeniul comunicatiilor din România.

Centrul de excelentă din Timisoara este recunoscut pe plan international si are expertiză în domeniile LTE, small cells, platforme IP, customer services delivery – GNOC, remote integration etc, si al dezvoltării de aplicatii telecom, precum si pentru laboratoare de validare si sisteme de testare.