BCR Banca pentru Locuinte reduce dobanda pentru creditele intermediare fara ipoteca la 7% p.a., dobanda fixa pe toata durata creditului

BCR Banca pentru Locuinte (BCR BpL), liderul pietei de economisire-creditare pentru domeniul locativ, vine în întâmpinarea nevoilor locative ale clientilor săi prin reducerea dobânzii la creditele intermediare în lei fără ipotecă, la 7% p.a. de la 11% p.a., fixă pe toată perioada creditului, pentru solicitările de credit initiate de clienti după 2 decembrie 2015.

„În conditiile de piată actuale, venim în întâmpinarea clientilor care doresc să investească în domeniul locativ cu o reducere de dobândă importantă – la creditele intermediare fără ipotecă imobiliară dobânda se reduce de la 11% p.a. la 7% p.a. dobândă fixă pe toată perioada creditului. Creditele cu dobândă redusă vor putea fi contractate atât de clientii existenti în portofoliul BCR Banca pentru Locuinte, cât si de clientii noi, care doresc să îsi construieasca o casa, să-si cumpere o locuintă sau un teren, să îsi renoveze sau să îsi modernizeze locuintele”, a declarat Carmen Schuster, Presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Produsele BCR Banca pentru Locuinte au marele avantaj că nu sunt afectate de riscurile valutare si riscurile de crestere a dobânzii, fiind acordate doar în lei si cu dobândă fixă pe toata perioda rambursarii creditului. Astfel, clientii stiu de la începutul până la finalul perioadei de creditare care este valoarea ratei lunare. În plus, clientii nu plătesc comision la acordarea creditului si nici în cazul rambursării anticipate, BCR Banca pentru Locuinte oferind numai produse cu 0 (zero) comision de analiză a creditului, 0 (zero) comision de rambursare anticipată, iar evaluarea imobilului adus în garantie este gratuita; în plus, în cazul creditelor acordate în baza contractului de economisire-creditare, clientii pot beneficia si de asigurare de viată, gratuită.

Avantaje:

Comisionul de analiză dosar este 0 (zero), indiferent de data la care se accesează creditul;
Asigurarea de viată este gratuită  în cazul creditelor acordate în baza contractului de economisire-creditare;
Clientul este protejat împotriva riscului de crestere a dobânzii si a riscului valutar;
Rambursare anticipată partială / totală este gratuită indiferent de data rambursarii;

Totodată, BCR BpL oferă:

Credite Anticipate / Intermediare cu ipotecă cu dobândă de 4,44% p.a.;
Creditele pentru investitii imobiliare Fix pentru casă cu ipotecă cu dobândă de 5.65% p.a.;
 

Produsele de economisire-creditare sunt produse care au un ciclu de viată lung. Clientul încheie un contract de economisire-creditare cu o valoare care reflectă intentiile lui în domeniul locativ. Depune lunar (sau anual) o anumită sumă de bani în contul contractului său de economisire-creditare, până ajunge la suma economisită de 50%. Acest tip de abordare a asigurarii confortului locativ în viitor impune o planificare a resurselor financiare proprii si o disciplină financiară individuală pe un timp îndelungat.

Statul încurajează efortul cetăteanului de a se preocupa de îmbunătătirea propriei situatii locative, de a renunta la consumul imediat în beneficiul investitiilor pe termen lung în domeniul locativ. Statul încurajează efortul cetateanului prin acordarea primei în cuantum de 25% din economiile efectuate anual, nu mai mult de 250 EUR/an (echivalent lei). La finalizarea procesului de economisire si în functie de îndeplinirea conditiilor de repartizare, clientul dobândeste dreptul de a accesa un credit cu valoarea  de 50% din suma contractată. Atât pentru sumele economisite cât si in cazul creditelor banca oferă dobânzi fixe.