BCR a scazut dobanzile creditelor pentru 20.000 de clienti in cadrul campanie de loializare Scade Rata

Cea mai amplă campanie de loializare derulată recent în domeniul bancar, oferta de rate reduse a Băncii Comerciale Române - Scade Rata, a fost accesată de peste 20.000 de clienti în trei luni de la lansare.

„Prin campania de loializare Scade Rata facilităm accesul clientilor la împrumuturi eficiente cu beneficii clare si imediate: rate reduse în medie, la nivel de tară, cu 20%, comisioane ZERO (de analiză, de administrare), asigurare de viată GRATUITĂ si înlesnirea substantială a procesului de aprobare. Am oferit clientilor nostri o solutie comercială concretă, aliniată la conditiile economice existente. Am reusit să ne atingem scopul si vom continua”, spune Dana Demetrian, Vicepresedinte Retail & Private Banking, BCR.

Până la acest moment, valoarea medie a unui credit refinantat este de 26.500 euro la nivel national. Reducerea medie a ratelor lunare se situează în jurul procentului de 17% pentru cele mai mari localităti urbane, înregistrându-se valori după cum urmează: Timisoara – 18%, Sibiu, Ploiesti, Cluj si Brasov – 17%, Bucuresti - 16%.

Pe parcursul campaniei Scade Rata, BCR a distribuit în toată tara peste 150.000 de exemplare din Ghidul pentru imprumuturi responsabile. Acest îndrumar a fost creat în parteneriat cu Asociatia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) pentru a promova principiile unei creditări responsabile si cresterea nivelului de eductie financiară a consumatorilor. Ghidul contine informatii, exemple si instrumente concrete pentru a lua decizii financiare mai bine informate.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 509 unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - aproape 2.000 de bancomate si POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce. 

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 46.500 de angajati deservesc 16.2 milioane de clienti in cadrul a 2.800 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La sfarsitul primului trimestru din 2015, Erste Group detinea active totale in valoare de 202,6 miliarde EUR si inregistra un raport cost/venituri de 56,1 %. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) s-a situat la 10,2%.