Honda CR-V - cel mai bine vandut SUV la nivel mondial dupa primele 9 luni ale anului 2015

Noul CR-V se află pe prima pozitie în topul celor mai populare SUV-uri la nivel mondial, cu un total de 511.519 unităti livrate de la începutul anului. Restilizat la începutul anului 2015, noul CR-V a reusit să atragă un număr record de clienti la nivel mondial. Cunoscut ca fiind unul dintre inventatorii segmentului crossover, CR-V rămâne una dintre cele mai importante optiuni din segment pe pietele auto din SUA si Europa.

Începând cu anul 2015, noul CR-V este disponibil cu un motor diesel 1.6 i-DTEC bi-turbo ce produce 160 CP si 350 NM, oferind un nivel de performantă remarcabil raportat la cilindreea noii unităti. La fel, noul CR-V propune si optiunea unei transmisii automate cu 9 trepte pentru versiunea diesel 4x4. 

Lista de noutăti promovate de CR-V continuă cu pachetul de sigurantă Sensing ce include în premieră mondială sistemul i-ACC (Intelligent Adaptive Cruise Control). Spre deosebire de un sistem cruise control adaptiv conventional, i-ACC include o functie predictivă ce scanează benzile adiacente de deplasare si reactionează înainte ca un automobil să intre în linia de actiune a sistemului cruise control adaptiv.

În România s-au livrat în primele 11 luni ale anului 270 de unităti CR-V, dintre care 192 de unităti au fost echipate cu noul motor 1.6 i-DTEC.

Echiparea standard a noului CR-V include sistemul de asistentă CTBA ce poate frâna automat până la viteza de maxim 30 km/h, scaune încălzite, climatizare automată cu 2 zone, geamuri electrice fată/spate, jante aliaj etc.