Gealan a furnizat peste 1 milion de ferestre in anul 2015

Gealan, unul din cei mai importanti furnizori de profile pentru usi si ferestre din PVC, a furnizat anul acesta peste 1 milion de ferestre, estimând vânzări de peste 20 milioane de euro. Chiar si în contexul unei piete interne în scădere cu 5%, compania estimează o crestere usoară la nivelul premium, reusind, astfel, să îsi mentină rezultatele financiare si să încheie anul 2015 cu o cifră de afaceri similară exercitiului financiar anterior.

“Desi piata internă înregistrează un regres si ajunge sub nivelul de 250 de milioane euro, am constatat o crestere de câteva procente pe piata premium, astfel că solicitările pentru Gealan Futura si pentru sistemele de peste 80 mm care se încadrează în acest segment, au ajuns să reprezinte 7% din vânzările totale. De asemenea, anul acesta s-au intensificat vânzările pe pietele internationale, exportul direct ajungând la 5% din totalul cifrei de afaceri, la care se adaugă vânzările partenerilor, orientati tot mai mult spre pietele externe”, a declarat Aurel Vlaicu, COO Gealan România.

Programele de reabilitare au avut si anul acesta un rol important pentru Gealan România. ”Anul a debutat puternic, în trimestrele doi si trei rezultatele au fost moderate, dar îmbunătătirea pietei s-a remarcat în ultimul trimestru, cu sprijinul puternic al programelor de reabilitare. Lunile de vârf pentru lucrările de reabilitare au fost septembrie si octombrie, atunci când s-a dat startul programului de reabilitare în sectorul 3 al Capitalei. Însă, dacă de-a lungul timpului acest segment înregistra peste 3 milioane de euro pe an, în 2015 ajunge la 1-1,5 milioane de euro, scăderea rezultatelor fiind cauzată de începerea târzie a lucrărilor”, a adăugat Aurel Vlaicu.

Gealan România a investit anul acesta peste 600.000 de euro pentru a îmbunătăti activitătile fabricii din Bucuresti, aceasta ajungând la o capacitate de productie de 70% în primele nouă luni din 2015. În prezent, compania are 100 de angajati, dar îsi propune cresterea personalului în zona de productie cu aproximativ 10%, începând cu al doilea trimestru din 2016.

Pentru anul viitor, reprezentantii Gealan estimează o revenire a activitătilor imobiliare si o stabilizare a pietei, trendul ascendent fiind marcat atât de segmentul reabilitărilor, cât si de cresterea proiectelor rezidentiale. Producătorul de profile din PVC îsi propune pentru anul viitor implicarea în proiecte imobiliare private care se identifică prin economii de energie, asa cum este proiectul Solar City, la care Gealan contribuie cu 15.000 mp de ferestre Futura, eficiente pentru casele pasive.

Planurile Gealan pentru 2016 includ si lansarea unui produs revolutionar si inovator pentru segmentul de PVC, la cel mai mare târg international dedicat pietei de tâmplărie termoizolantă, Fensterbau Frontale din Germania.

Gealan România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piata de profile din PVC, este compania care produce, de aproape 20 de ani, profile din PVC pentru usile si ferestrele din casele fiecăruia. În prezent, Gealan România are cea mai mare notorietate în România pe piata ferestrelor din PVC. Compania colaborează cu circa 400 de firme partenere în România pentru care livrează tone de profile PVC, dar si componentele si tehnologia necesară productiei de ferestre termoizolante din PVC. Printre produselele din portofoliu se regasesc rulouri, obloane si diferite accesorii pentru ferestre si usi.