Miroslav Majoros, numit CEO al Telekom Romania

Grupul de companii Telekom Romania anuntă numirea lui Miroslav Majoroš în pozitia de CEO, începând cu data de 1 ianuarie 2016. Miroslav Majoros, în prezent CEO al Slovak Telekom, va prelua conducerea operatiunilor din România, înlocuindu-l pe Nikolai Beckers care va urma noi provocări în afara Telekom.

Având o pregătire profesională cu profil tehnic, Miroslav Majoroš (56 de ani) a ocupat pozitii de conducere în cadrul Slovak Television, IBM Slovacia si, în ultimii 13 ani, în cadrul Telekom. Din 2010 a detinut pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie si CEO al Slovak Telekom. La Telekom Romania, prioritătile sale vor fi extinderea retelelor FTTH si 3G/4G, precum si continuarea demersurilor pentru integrarea juridică a operatiunilor.

Miroslav Majoros va rămâne Presedintele Consiliului de Administratie al Slovak Telekom.
 
Michael Tsamaz, Presedinte si CEO OTE Group si Presedintele Consiliului de Administratie al Telekom Romania Communications S.A., a declarat: “Mă bucur că Miroslav Majoroš se alătură operatiunilor noastre foarte importante din România, aducând o experientă de valoare de pe o piată cu provocări similare. Îi urez succes în noul său mandat de a conduce Telekom Romania către pozitia de lider, în beneficiul clientilor, angajatilor si actionarilor companiei”.

Miroslav Majoroš a absolvit Facultatea de Electronică si Informatică din cadrul Universitătii Slovace de Tehnologie din Bratislava si, pe parcursul carierei sale profesionale, a urmat programe educationale de management la Harvard Business School si Stanford Graduate School of Business. În perioada 1994 - 2002 a lucrat pentru IBM Slovacia, ajungând în pozitia de Director General, iar din 2000 până în 2002 a detinut această pozitie atât pentru IBM Cehia, cât si pentru IBM Slovacia.

Din 2003 a fost Presedinte / CEO al Slovak Telekom si Membru al Consiliului de Administratie. În 2005 a devenit Presedinte al Consiliului de Administratie al Slovak Telekom. A fost Membru al Consiliului de Administratie al T-Mobile Slovensko din 2003, iar din vara anului 2009 până la 30 iunie 2010, a fost Presedinte al Consilului de Administratie. Din 1 iulie 2010, a detinut  pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie si CEO Slovak Telekom.