Veneto Banca doneaza computere catre asociatii si scoli din 5 orase din Romania

În cadrul programului său de responsabilitate socială, Veneto Banca România a demarat o actiune de sustinere a mai multor organizatii si institutii cu profil social prin donarea de computere, care să contribuie la o mai bună desfăsurare a activitătilor acestora. Donatiile se înscriu în misiunea Băncii de a crea valoare nu doar pentru proprii clienti, ci si pentru comunitătile în care activează, sustinând initiative sociale, educationale si culturale.

Actiunea se desfăsoară în Bucuresti, Cluj-Napoca, Oradea, Iasi si Bacău si vizează entităti ce desfăsoară activităti educative destinate incluziunii sociale a copiilor orfani din centrele publice de asistentă socială sau care apartin unor organizatii non-guvernamentale, dar si institutii publice de învătământ, care au nevoie să-si completeze dotările din laboratoarele de informatică.

„Prin această initiativă de donare de calculatoare, Veneto Banca România doreste să contribuie în primul rând la un viitor mai bun pentru copiii si tinerii care se confruntă cu marginalizarea socială datorată dificultătilor familiale, financiare sau de sănătate. Avem convingerea că acest demers va impulsiona proiectele dezvoltate de organizatiile beneficiare, sustinând eforturile depuse de către oamenii din interiorul acestora de a oferi sprijin cât mai multor persoane aflate în dificultate”, a declarat Alberto Morini, Director al Veneto Banca România.

Printre entitătile beneficiare se numără Fundatia Make-A-Wish România, care face posibilă îndeplinirea visurilor copiilor care suferă de afectiuni medicale grave, Asociatia Serviciul APEL, care sprijină tinerii marginalizati social să se integreze pe piata muncii, Directia Generală de Asistentă Socială si Protectie a Copilului Bihor, ce are în grijă copii orfani cu dizabilităti, si Centrul scolar de Educatie Incluzivă din Bacău. Calculatoare au fost donate si scolii Italiene „Aldo Moro” din Bucuresti si scolii Gimnaziale „Ioan Bob” din Cluj-Napoca.

Prin această initiativă aproximativ 1.100 de copii si tineri vor beneficia de utilizarea computerelor în cadrul activitătilor educative desfăsurate de aceste institutii.

Veneto Banca este prezentă în România din anul 2000, an în care a achizitionat pachetul majoritar al Băncii Italo Romena, care a fuzionat prin încorporare în banca mamă în mai 2014.