NETOPIA mobilPay aduce inovatia la bloc: 20.000 de bucuresteni isi pot plati intretinerea de pe smartphone

Peste 20.000 de proprietari din Bucuresti au acces, începând cu luna decembrie,  la plata întretinerii direct de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, dezvoltat de NETOPIA mobilPay, liderul plătilor digitale din România.

Potrivit reprezentantilor NETOPIA, bucurestenii au acces la noua metodă de plată a costurilor de întretinere, în baza unui parteneriat încheiat cu Scomet.ro, cel mai mare provider de servicii de administrare a blocurilor de locuinte din capitală.

Astfel, locatarii tuturor celor 21.400 apartamente, administrate de 316 asociatii de proprietari din Bucuresti, care colaborează cu Scomet, pot plăti rapid, comod si simplu, direct de pe smartphone, toate serviciile de întretinere lunare.

”Avangarda plătilor mobile se extinde la nivelul gesturilor simple, care ne fac viata usoară. Ce poate fi mai comod decât să înlocuiesti vizita lunară la administratorul blocului cu o simplă comandă pe telefonul din buzunar. Salutăm deschiderea către inovatie a partenerilor nostri de la Scomet, si le promitem tuturor românilor, nu doar bucurestenilor, noi facilităti care să le usureze viata de zi cu zi”, declară Antonio Eram, CEO si Fondator NETOPIA mobilPay.

Pentru a avea acces direct la plata întretinerii prin portofelul digital dezvoltat de NETOPIA, locatarii din portofoliul Scomet trebuie să acceseze de pe telefonul mobil get.mobilpay.com, să îsi descarce aplicatia compatibilă cu sistemele de operare Android sau iOS, să înregistreze si să confirme cardul bancar.

Plătile online realizate de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, au raportat un avans important anul acesta, numărul tranzactiilor procesate crescând cu peste 300%, în timp ce valoarea lor a urcat cu peste 20%.

Plătile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate de introducerea optiunii de achizitie online a mijloacelor de transport în comun din Alba Iulia, Turda si Cluj-Napoca,  de implementarea, în premieră, a optiunii de plată cu portofelul digital în hipermarket, la două magazine Cora din Bucuresti, dar si în lantul de restaurante Chopstix din Capitală. Din 2015, utilizatorii portofelului digital pot achita inclusiv taxa de pod de la Fetesti sau amenzile de circulatie.

NETOPIA mobilPay este lider pe piata din România în ceea ce priveste plătile electronice si mobile. În iunie 2010, NETOPIA mobilPay a devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competitii din Silicon Valley. Aplicatia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expozitii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al gigantilor din domeniul IT.

mobilPay Wallet se numără si printre cele mai premiate solutii de plată din România. Aplicatia a obtinut în 2014 primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment, si a fost numită, printre altele, premiera anului la categoria „Solutii de plată nebancare” în cadrul Galei Nocash 2014. In 2015, inovatia NETOPIA mobilPay a fost recunoscută din nou, cu distinctia ”Premiera anului in offline” pentru mobilPay Wallet, în timp ce unuia dintre partenerii NETOPIA i-a fost înmânat premiul ”Comerciantul Anului”,  pe zona de carduri,  tot în cadrul galei Nocash.  

Scomet este cea mai mare companie de administrare imobile din Bucuresti, cu un portofoliu de peste 300 de asociatii de proprietari (mai mult de 20.000 de apartamente). Activează în piata din România din 2006, fiind deschizător de drumuri în acest domeniu (prima firma la care proprietarii de apartamente si asociatiile de proprietari au avut acces online la propriile informatii, prima plată a întretinerii cu cardul si, acum, prima plată cu ajutorul telefonului).