Lidl construieste la Lugoj cel mai modern si ecologic sediu logistic, colaborand cu Bog`Art

Lidl continuă investițiile în România prin construirea celui mai modern și ecologic centru logistic, cel de-al patrulea din portofoliul companiei. Depozitul reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro și va fi construit în colaborare cu firma românească de construcții Bog’Art după cele mai noi standarde de sustenabilitate.

Noul sediu regional va fi situat pe Strada Timișoarei, în Lugoj, având o suprafață construită totală de peste 45.000 m2 și o suprafață a terenului de 140.000 m2.

Un factor important în alegerea locației l-a constituit proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie în strategia de dezvoltare a rețelei de magazine. Acest depozit va gestiona și asigura transportul produselor către magazinele din zona
de Sud-Vest a țării, permițând astfel o aprovizionare optimizată a acestora.

„Ritmul rapid de extindere a companiei și necesitatea aprovizionării zonei de Sud-Vest a României au impus dezvoltarea acestui proiect pentru care am ales serviciile unei firme românești, cu expertiză în construcții de o asemenea anvergură. Ne dorim să construim o clădire sustenabilă, în care să implementăm cele mai noi și performante tehnologii care să încadreze noul sediu logistic în standardele europene,” a declarat Sergiu Fală, Director Național de Expansiune și Servicii Centrale, membru în Consiliul de Conducere Lidl România.

În cadrul procesului de execuție vor fi implementate soluții și tehnologii moderne ce depășesc standardele actuale de eficiență energetică. Toate acestea au ca scop obținerea unei clădiri sustenabile prin reducerea consumului de energie, a emisiilor, amprentei de CO2 și, implicit, a impactului asupra mediului înconjurător. Pentru măsurarea performanțelor proiectului se va utiliza sistemul britanic de evaluare a clădirilor sustenabile BREEAM, care este în prezent cea mai utilizată metodă de evaluare a impactului clădirilor asupra mediului.

„Este un proiect complex, din care ne-am dorit să facem parte, în special pentru că reprezintă o provocare în materie de soluții constructive, termen de execuție și tehnologii noi. Avem o experiență vastă în domeniul construcțiilor și ne simțim onorați de încrederea acordată de reprezentanții Lidl, care au decis atribuirea acestui contract,” a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de construcții Bog’art.

Odată finalizat, acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă  și va atrage noi oportunități pentru dezvoltarea comercială a serviciilor adiacente oferite în zonă. În acest fel, Lidl contribuie la economia locală a municipiului. 

“Lidl va continua investiţiile în România în paralel cu crearea de noi locuri de muncă la nivel național. În prezent, avem peste 4.200 de angajați în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central,” a declarat Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în peste 26 de țări europene şi având peste 100 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Având mai mult de 170.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.