Telekom invita startup-urile sa depuna propuneri pentru potentiale colaborari

Telekom sustine inovatia si se implică activ în dezvoltarea start-up-urilor, atât prin proiecte pilot, cât si prin intermediul unor parteneriate cu acestea. Astfel, Telekom Romania invită antreprenorii aflati la început de drum să îsi depună propunerile în vederea unor potentiale colaborări cu furnizorul de servicii inovatoare IT&C. Serviciile sau aplicatiile vor fi evaluate de o echipă de profesionisti, iar în functie de stadiul de dezvoltare al produsului, start-up-ul respectiv va primi recomandări personalizate pentru dezvoltarea ulterioară si, de asemenea, propuneri de potentiale colaborări cu Telekom. Punctul de contact este disponibil aici.

La nivelul grupului Deutsche Telekom sunt derulate periodic sesiuni de evaluare a proiectelor  initiate de start-up-uri de tehnologie, prin intermediul incubatorului hub:raum, cu sedii la Cracovia (pentru zona de sud-est a Europei), respectiv Berlin (pentru restul Europei).

Pe plan local, Telekom Romania sprijină o serie de comunităti aflate în principal în zona de tehnologie, oferindu-le internet de mare viteză, mentoring sau sustinere financiară.

În calitate de partener activ, compania sustine spatii de tip co-working precum TechHub Bucharest (spatiu de co-working si punct de întâlnire al comunitătii profesionistilor în tehnologie din Bucuresti), NOD Makerspace (spatiu creativ de lucru destinat pasionatilor de design si arhitectură) sau WeLoveDigital (hub dedicat antreprenorilor cu proiecte online), si furnizează servicii de internet de mare viteză membrilor acestora. Totodată, Telekom Romania participă, în calitate de partener principal, la evenimentele industriei precum How to Web, cel mai important eveniment dedicat inovatiei în tehnologie si antreprenoriatului din Europa de Sud-Est, sau MVP Academy, program de pre-accelerare adresat start-up-urilor din Europa Centrală si de Est, contribuind cu sesiuni de mentoring si coaching.
 
De asemenea, prin intermediul hub:raum, incubatorul de star-tup-uri al Deutsche Telekom, compania sprijină echipele care au idei revolutionare si companiile inovatoare aflate la început de drum din Europa, oferind acces la o retea internatională de mentori si specialisti tech.

Pe lângă aceste forme de implicare, Telekom Romania oferă solutii complete de telecomunicatii si IT pentru start-up-uri, de la abonamente de voce si date, echipamente IT&C, conexiuni Wi-Fi si servicii de hosting si promovare online, până la solutii software pentru protectia datelor, găzduirea datelor în Cloud, servicii de suport si administrare prin asistentă distantă pentru software, calculatoare si echipamente periferice sau pachete Office 365.

Toate aceste solutii sunt prezentate pe o pagina dedicată a www.telekom.ro, disponibilă aici. Aceasta va fi actualizată permanent, urmând să fie afisate noi parteneriate, precum si proiectele pilot în derulare. 

„Telekom este o companie orientată către inovatie, care pretuieste creativitatea si ideile revolutionare în misiunea sa de a contribui la dezvoltarea spatiului digital local si regional. Start-up-urile din domeniul tehnologiei au în Telekom un partener solid, cu experientă, care le întelege nevoile si le oferă solutiile si instrumentele cele mai potrivite pentru ca ele să crească” a declarat Olaf Lausen, Chief of Staff si Director Dezvoltarea Afacerii, Telekom Romania.

Printre proiectele-pilot sustinute de Telekom în Romania se numără solutia SEMSEYE, care monitorizează fluxul vizitatorilor, fiind un serviciu destinat retailerilor; DeviceHub.net, platforma IoT ce permite utilizatorilor si companiilor acces la un panou de control comun al proiectelor si un control al acestora de la distantă; aplicatia Omnipaste, care permite conectarea PC-ului cu un device Android pentru a putea să faci copy-paste între ele, să vezi apelurile, mesajele si notificările direct de pe PC sau SafeDrive, aplicatia care recompensează soferii care nu vorbesc la telefon în timpul condusului.

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicatii fixe si mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienti, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.
 
Prin noul concept comercial MagentaONE lansat pe piată, Telekom Romania oferă pachete integrate de servicii fix-mobil într-o formă simplificată, adresate atât clientilor persoane fizice, cât si clientilor companii, precum si un timp de preluare preferential de 10 secunde în call center. MagentaONE înseamnă un singur loc pentru toate serviciile de comunicatii necesare: un singur Call Center, o singură factură, o singură aplicatie MyAccount (inclusiv o aplicatie pe mobil). Clientii beneficiază astfel de o experientă completă si inedită: servicii de voce si date mobile 3G si 4G, telefonie fixă traditională, internet fix de până la 1Gbps si televiziune prin mai multe tehnologii, inclusiv televiziune interactivă (IPTV), precum si continut de calitate si exclusivităti – toate disponibile pe platforma Telekom TV. De asemenea, MagentaONE consolidează pozitia Telekom Romania de lider în furnizarea de solutii complete de telecomunicatii si IT&C, pentru companiile din România, indiferent de dimensiunea lor.

La finalul lunii septembrie 2015, peste 160.000 de clienti au ales pachetele integrate de la Telekom Romania si au devenit parte din universul MagentaONE.
 
Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piata românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom si COSMOTE România.
 
Telekom Romania este un brand care apartine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 milioane de clienti pentru servicii mobile, 30 milioane de linii fixe si peste 17 milioane linii broadband (la 31 decembrie 2014). Grupul oferă produse si servicii fixe, comunicare mobilă, Internet si IPTV pentru consumatori si solutii IT&C pentru clienti din mediul de business. Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de tări si are circa 228.000 angajati la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014 – mai mult de 60% din această valoare în afara Germaniei.