Fiat Ducato, desemnat Best Motorhome Base Vehicle 2016

Fiat Ducato a fost desemnat „Best Motorhome Base Vehicle 2016” de publicatia germană de specialitate “Promobil”, considerată a fi un barometru al trendurilor din sectorul motorhome de peste 25 de ani. Fiat Ducato a obtinut voturile a peste 60% dintre cititorii revistei, pe locurile al doilea si al treilea clasându-se Mercedes Sprinter, respectiv Volkswagen Transporter T6.

Este pentru a noua oară consecutiv când Fiat Ducato câstigă acest titlu, reconfirmând succesul modelului pe piata producătorilor de vehicule recreationale din Europa. Premiul a fost acordat în 16 ianuarie, în cadrul CMT Stuttgart, cel mai important salon din Europa dedicat turismului cu caravane, turismului motorizat si turismului de aventură.

Încrederea în Fiat Ducato, exprimată de către carosieri si clienti deopotrivă, este dată de arhitectura care îmbină manevrabilitatea, robustetea si productivitatea cu volumul generos si compartimentarea inteligentă a interiorului; gratie formei rectangulare a compartimentului pasagerilor, fiecare centimetru poate fi transformat în mod ingenios în mai mult spatiu pentru vacante. Fiat Ducato se bucură de manevrabilitatea unui autoturism, iar masa si rezistenta reduse la rulare asigură consumuri scăzute de carburant. Indiferent de versiunea constructivă –  Furgone, Transport Persoane sau Cabinato – arhitectura lui Ducato s-a dovedit a fi cea mai inspirată alegere pentru proprietarii de vehicule recreationale.

În 2014, plaforma lui Fiat Ducato a devenit lider în sectorul motorhome si, totodată, preferata producătorilor de vehicule recreationale: în ultimii zece ani, peste jumătate de milion de familii din Europa au călătorit în sigurantă la bordul unui camper van Ducato.

Ducato oferă ergonomia si manevrabilitatea unui autoturism, consum de combustibil redus, datorat masei reduse si a rezistentei la rulare, scaun adaptabil pentru sofer, compartimentare inteligentă a locurilor pentru pasageri. Totodată, sunt disponibile tehnologii de asistentă si control, precum: Lane Departure Warning System, Hill Descent Control, Cruise Control, senzori de parcare, sistem de încălzire auxiliară Webasto.

Gama variată de motorizări Multijet poate fi cuplată la o transmisie manuală 5+1 sau 6+1, ori la cutia automata MTA, disponibilă pe versiunile de 130 CP, 150 CP si 177 CP. În România, preturile pentru gama Ducato încep de la 16.049 Euro +TVA.