Grawe intra pe piata asigurarilor auto in 2016

În cursul lunii decembrie 2015, Grawe România Asigurare a depus la ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară - dosarele de autorizare pe două clase de asigurare: clasa 3 - Asigurări de mijloace de transport terestru altele decât cele feroviare (CASCO) si clasa 10 - Asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA + CMR).

Procesul de autorizare va dura câteva luni, deoarece, după autorizarea pe clasa 10, există încă o etapă obligatorie, de solicitare a autorizării pe Norma RCA.
Intrarea Grawe România pe segmentul auto în cursul anului 2016 se încadrează în strategia generală la nivelul grupului Grawe de a include asigurările auto în portofoliul companiilor din grup. În acest moment, societătile din cadrul grupului Grawe active pe piata de asigurări auto sunt cele din Austria, Slovenia, Croatia, Bosnia, Ucraina si Moldova.

”Principalul motiv pentru care am luat decizia să intrăm pe piata auto din România este acela că întelegem nevoia clientilor de a lucra cu un asigurător care le poate oferi o gamă completă de servicii. Grawe este un brand consacrat ca apartinând unui asigurător de retail si acest aspect nu se va schimba – clientul persoană fizică este în centrul atentiei noastre si stim cu totii cât de importantă este mobilitatea personală în viata românilor. Ne îndreptăm si în România spre modelul implementat în tări cu traditie în domeniu, unde între un asigurător corect si clientul său multumit se dezvoltă o relatie de parteneriat pe termen lung,”, declară Paul Swoboda, Presedintele Directoratului Grawe.

”Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom rămâne un asigurător cu preturi corect dimensionate în functie de acoperire si nu vom aplica o strategie de crestere rapidă a cotei de piată – dorim o crestere organică, sănătoasă si profitabilă. Cred că se poate face profit din orice linie de business, cu conditia să fie bine gestionată. Politica noastră pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business – viată, proprietăti si auto”, completează Paul Swoboda.

După finalizarea întregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distributie a acestor noi produse va îngloba canalele de vânzare directă, parteneriatele speciale cu brokeri selectati si utilizarea portofoliului de clienti existent.

Grawe România face parte din grupul austriac Grawe, care perpetuează o istorie începută în anul 1828. Cele aproape două secole de experientă în asigurări au contribuit major la modul în care Grawe si-a construit oferta de produse si portofoliul de clienti în cei 15 ani de când este prezentă pe piata din România. Compania, aflată în topul primilor 10 asigurători de viată la nivel national a avut întotdeauna o evolutie echilibrată, dezvoltarea sa bazându-se pe siguranta si eficienta investitiilor. Cu un total de prime brute subscrise de 34,6 milioane lei, active  de aproape 380 milioane lei si un profit net de  2,4 milioane lei la finalul trimestrului 3 al anului 2015, Grawe îsi demonstrează stabilitatea.