Eugen Suman, Creative Director Kubis Interactive, noul presedinte Art Directors Club Romania

Eugen Suman a fost ales presedinte al Art Directors Club România (ADC*RO) si îi are alături în noul Comitet Director pe Mihnea Gheorghiu, Group Creative Director Publicis, si pe Claudiu Dobrită, Creative Director FCB Bucharest.

“Sunt onorat că am primit încrederea colegilor din industrie pentru un job atât de tough, cum este cel de presedinte ADC*RO. Mi-am propus ca, împreună cu echipa de conducere, Mihnea Gheorghiu si Claudiu Dobrită, să facem din ADC*RO un brand sinonim cu programe si proiecte de succes pentru creatia de advertising din România si să continuăm să crestem scoala ADC până ajunge o pepinieră de young talent, nu doar pentru România, ci si pentru întreaga regiune. În general, departamentul de creatie e unul extrem de vocal în a-si sustine interesele si noi intentionăm să facem auzită vocea creativilor si acolo unde contează, unde poate schimba ceva. În plus, credem foarte tare în produsul creativ al industriei locale si, din acest motiv, vom sustine orice initiativă care celebrează creativitatea locală, pe lângă programele pe care urmează să le derulam în acesti doi ani de mandat. Vrem un ADC*RO constructiv si optimist, cu reprezentativitate si relevantă mare pentru orice creativ si nu numai. Ne-auzim din nou peste doi ani, să vedem ce-am reusit”, declară Eugen Suman.

Noul presedinte ADC*RO are peste 10 de experientă în publicitate. A lucrat atât în România, la BBDO si GREY, cât si în Slovacia, la JANDL Bratislava, si Cehia, la Young&Rubicam si McCann Praga. Suman a reusit în Slovacia să transforme, alături de echipa sa, o agentie mică si necunoscută într-una multi-premiată la festivaluri locale si internationale, o agentie care a ajuns agentia anului în Slovacia chiar înainte ca acesta să plece la Y&R Praga.

Mihnea Gheorghiu lucrează de la 19 ani în publicitate. Printre agentiile la care a lucrat în pozitia de creative se număra Leo Burnett Toronto, GMP Bucharest, Young & Rubicam New York, Dentsu America si a predat la una dintre cele mai cunoscute scoli de publicitate din lume - Miami Ad School, pentru scolile din Madrid si Brooklyn.
Claudiu Dobrită a început ca Junior Copywriter la Leo Burnett, iar apoi a ocupat functia de Creative Director în agentiile Grey Group, DRAFTFCB si altele . Autor al mai multor campanii premiate local si international, Claudiu Dobrită a fost o vreme si Creative Director în cadrul grupului Ogilvy Praga.

Art Directors Club România (ADC*RO) a fost înfiintat în 2008 si reprezintă o asociatie non-profit, al cărei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta în creativitate.

Art Directors Club România este cea mai densă concentratie de talente creative si lideri de creatie din industria de publicitate românească. Activitatea creativă si recunoasterea publică obtinută de membrii ADC România pot defini fără dificultate, traiectoria, momentele cheie si succesele industriei publicitare locale dar si regionale.

Misiunea organizatiei este de a conecta si de a aduce împreună cele mai puternice talente creative si de a le pune la dispozitie instrumente prin care să se manifeste cu solidaritate, generozitate si excelentă profesională.