Premier Imobiliare: Au fost preferate imobilele mari in 2015, in Bucuresti si Ilfov, prin programul Prima Casa

Premier Imobiliare, una dintre cele mai mari companii imobiliare din zona de sud a Capitalei, a realizat o analiză a preferintelor românilor care au achizitionat unităti locative în Bucuresti si în judetul Ilfov în anul 2015.

Analiza cu privire la preferintele imobiliare a fost realizată de compania Premier Imobiliare, în perioada ianuarie – decembrie 2015, pe un esantion de 1270 de persoane care au achizitionat imobile în Bucuresti si în judetul Ilfov.

Din cele 1500 de unităti locative vândute de Premier Imobiliare în Bucuresti si în judetul Ilfov în anul 2015, cele mai căutate au fost imobilele mari, în zone semicentrale, cât si garsonierele situate foarte aproape de o statie de Metrou.

Preferintele de achizitie: Românii au preferat să cumpere imobile mari

Premier Imobiliare a constatat diversitatea mare a cererii, s-au tranzactionat de la garsoniere până la vile însiruite sau duplex.

Spre deosebire de alti ani, „vedetele” nu au mai fost apartamentele cu 2 camere, privirile cumpărătorilor îndreptându-se spre imobile mari (3 camere, 4 camere, vile însiruite). Explicatia este foarte simplă: O familie ce face credit pe o perioadă mare de timp priveste si în perspectiva nevoilor viitoare, îsi doreste un imobil mai generos ca suprafată sau număr de camere. Garsonierele au fost foarte solicitate cât si de cei care au vrut să investească, acestea asigurând un randament crescut si atrăgător (9%-10% pe an).

Astfel, dintre persoanele participante la analiza Premier Imobiliare, 48% au achizitionat imobile mari, 37% apartamente cu 2 camere, 15% au optat pentru garsoniere.