P3 se pregateste sa construiasca un nou depozit de 42.800 m2

P3, investitor specializat, dezvoltator si manager de proprietati europene de logistica, se pregateste sa construiasca al treilea spatiu logistic nou în P3 Bucharest. Cladirea va avea în total 42.800 m2 si va fi dezvoltata ca urmare a cererilor actualilor clienti ai P3 care planuiesc sa-si extinda afacerile în Bucuresti. Spatiul ramas neocupat va fi disponibil pentru închiriere potentialilor clienti. De la achizitia parcului, la începutul anului 2015, P3 a demarat lucrarile la alte doua depozite ce însumeaza 47.100 m2, ca parte a unui parteneriat care prevede stabilirea unui hub logistic pentru Carrefour.

Noul spatiu logistic, care va cuprinde un depozit de 41.800 m2 si un spatiu de birouri cu o suprafata de 1.000 m2 la mezanin, va fi finalizat în vara lui 2016. Cladirea va fi conceputa dupa cele mai înalte standarde în materie de constructii si de mediu ale P3. Având o înaltime de 11,5 metri, mai mare decât majoritatea spatiilor industriale din Bucuresti, constructia le va permite clientilor sa beneficieze de spatiu suplimentar de depozitare.

Laurentiu Duica, Head of Leasing P3 România, declara: „Exista o cerere puternica de spatiu din partea clientilor nostri actuali din P3 Bucharest care au în plan extinderea afacerilor, iar P3 este pregatit sa raspunda nevoilor lor. Ne bucura faptul ca putem extinde si mai mult P3 Bucharest”.

Blake Horsley, noul Country Head P3 România, adauga: „Piata din Bucuresti dispune, la momentul actual, de foarte putine spatii mari libere, iar în zona logistica principala din jurul Capitalei rata de neocupare este înca si mai scazuta. În consecinta, suntem nerabdatori sa livram pe piata, în aceasta vara, cea mai noua cladire a noastra si sa le punem la dispozitie atât clientilor nostri existenti, cât si celor noi, spatii logistice de foarte buna calitate, care sa-i ajute sa-si dezvolte afacerile”.

Odata finalizate, cele trei cladiri noi vor mari portofoliul total de spatii al P3 în România, care cuprinde deja opt depozite, la circa 305.000 m2. Pozitionat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, P3 Bucharest dispune, totodata, de teren care permite dezvoltarea a 51.980 m2 de spatii suplimentare, cu unitati începând de la 4.000 m2 si pâna la 40.000 m2..

În prezent, P3 construieste 209.000 m2 de spatii logistice în Europa, multe alte proiecte urmând a fi dezvoltate anul acesta. În ultimul an, P3 si-a marit semnificativ portofoliul din Europa, ajungând la un total de 3 milioane m2 de spatii în 9 tari. În aceasta perioada, compania aproape si-a triplat numarul de depozite detinute (de la 59 în 2014 la 145), precum si numarul de clienti (de la 98 la 300). Numarul angajatilor a crescut de la 40 la peste 100.

Cladirile respecta criteriile stricte de mediu impuse la nivel european si asigura costuri operationale reduse, prin implementarea unor solutii tehnologice sustenabile, cum ar fi iluminatul cu LED, placare eficienta energetic, management-ul alimentarii cu apa si un sistem complet de management al cladirilor.

P3 este investitor, dezvoltator si manager de proprietati logistice europene. Având activitati în toata Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizeaza 3 milioane m2 de spatii în noua tari si un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spatii, de peste 1.3 milioane m2.

Misiunea P3 este sa ofere chiriasilor o experienta de prima clasa în locatii logistice cheie. P3 dezvolta proiecte durabile si ecologice la cele mai înalte standarde internationale.

În România, P3 detine cel mai mare parc logistic din tara, P3 Bucharest, achizitionat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015. În aceasta primavara, compania va avea circa 90.000 m2 în constructie în P3 Bucharest. Odata finalizate, cele trei cladiri noi vor mari portofoliul total de spatii al P3 în România la circa 305.000 m2.

PointPark Properties a adoptat noul brand corporate “P3” si va folosi numele comercial P3 Logistic Parks pentru a reflecta mai bine activitatea companiei.