Pirelli va echipa noul model Tesla X Suv cu pneuri Scorpion Zero Asimmetrico

Tesla a ales anvelopele Pirelli Scorpion Asimmetrico pentru echiparea de origine a noului model X SUV. Din colaborarea inginerilor Pirelli si Tesla a rezultat o versiune special a pneului Scorpion Zero Asimmetrico, care satisface toate cerintele particulare ale noului model X, acesta beneficiind de pneuri de dimensiuni diferite în fată - 265/35ZR22 102W, respectiv 285/35ZR22 106W, pe puntea din spate.

Cu o autonomie de 450 kilometri, modelul Tesla X oferă un nivel ridicat de confort, dovedindu-se un SUV capabil să transporte cu usurintă până la sapte adulti, împreună cu bagajele aferente. Noul model Tesla va atinge o viteză de totp de 250 km/h, iar pneurile Scorpion Zero cu indice de viteză W oferă performante optime până la 270 km/h, marcajele M+S confirmând faptul că pot fi utilizate în orice anotimp.

Noul SUV Tesla se remarcă nu doar prin viteza maximă pe care o poate atinge, ci si prin capacitatea sa de accelerare. Modelul X este capabil să atingă 100 km/h, pornind de pe loc, în doar 3,4 secunde, datorită caracteristicilor tipice de cuplu ale motoarelor electrice, care oferă o accelerare progresivă, chiar si de la cele mai scăzute viteze. Pentru ca modelul să ofere aceste performante demne de un vehicul sportiv, anvelopele trebuie să fie capabile să sustină cuplul maxim si puterea dezvoltată de motor.

Scorpion Zero Asimmetrico este anvelopa de înaltă performantă din gama Pirelli Scorpion, dezvoltată pentru a echipa cele mai puternice modele SUV din lume. Această anvelopă a fost omlogată pentru prima echipare a unor masini exceptionale, printre care se numără acum si modelul Tesla X.