Platforma de cursuri online gratuite openSAP a ajuns la 1 milion de inscrieri in 180 de tari

Platforma de cursuri online de specialitate openSAP, un proiect educational dezvoltat de SAP SE pentru a răspunde transformărilor aduse de noua eră digitală, a ajuns la 1 milion de înscrieri în 180 de tări, după doar trei ani de la lansare, ocazie cu care introduce trei noi cursuri gratuite, dedicate utilizatorilor din întreaga lume.

Astăzi, oamenii nu mai au timp să meargă la cursuri traditionale în sala de clasă. Ei îsi doresc să poată învăta confortabil, pe cont propriu si în ritmul lor, fără a renunta însă la împărtăsirea impresiilor cu alti colegi de studiu. Platforma openSAP a fost concepută pentru a acoperi această nevoie, fiind un serviciu de învătare în cloud care găzduieste online cursuri gratuite dedicate unui număr nelimitat de persoane (MOOCs – Massive Open Online Courses).

Pentru a dezvolta acest proiect, SAP, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, colaborează cu Institutul Hasso Plattner (HPI), cu sediul în Postdam, Germania.

„Sunt entuziasmat de ceea ce a oferit openSAP participantilor din mai mult de 180 de tări. Succesul platformei se datorează modului în care au fost concepute produsele educationale – cu utilizatorul final în minte. Cursurile noastre sunt relevante pentru carierele specialistilor, dar si pentru actiunile de zi cu zi ale angajatilor. Fie că esti un utilizator al unui sistem SAP, fie că esti pur si simplu interesat de tehnologia digitală, este cert că aceste cursuri vor avea un impact foarte mare în activitatea ta”, a spus profesorul Hasso Plattner, Presedintele Boardului de Supraveghere al SAP SE.

Volumul ridicat de înscrieri pe openSAP în mai putin de trei ani de la lansarea platformei arată popularitatea în crestere a cursurilor disponibile, care s-au dovedit foarte antrenante si eficace si care au o rată de finalizare foarte mare (25-30%, comparativ cu proiecte similare, operate în mediile academice, a căror rată de finalizare nu trece de 4-7%).

„Gândindu-ne la functionalităti care să răspundă nevoilor noului tip de utilizatori, am dezvoltat prin openSAP experiente de învătare online extraordinare, pentru a scoate lectiile în afara clasei, în fata unei audiente globale”, a spus profesorul Christoph Meinel, Directorul stiintific si CEO al Institutului Hasso Plattner.   
Pentru a continua angajamentul de a sustine transformarea fortei de muncă digitale, SAP introduce trei noi cursuri pe openSAP:

Primul dintre acestea, Build Your Own SAP Fiori App in the Cloud – 2016 Edition, ajută participantii să îsi construiască propriile aplicatii SAP Fiori, arătându-le cum le pot integra pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de business specifice.

Al doilea curs, Sustainability Through Digital Transformation, presupune o serie de podcast-uri lunare cu diverse teme legate de business si sustenabilitate. Printre subiectele tratate se numără Conferinta Natiunilor Unite pe tema schimbărilor climatice din Paris si Forumul Economic Mondial de la Davos. Seria va fi finalizată în aprilie 2016 si va fi continuată cu un nou curs, care va aprofunda unele tematici prezentate în podcast-uri.

La al treilea curs, Implementation Made Simple for SAP SuccessFactors Solutions, participantii vor învăta cum să acceseze si să aplice cele mai bune solutii pentru resurse umane, salarizare, managementul talentelor. SAP oferă aici si un ghid de implementare si utilizare a solutiilor SAP SuccessFactors.

Toate materialele de studiu disponibile pe platforma openSAP sunt accesibile de pe orice device. Formatul include lectii săptămânale, forumuri de discutii si chiar examene finale. Pentru mai multe informatii despre acest program si cursurile disponibile, vizitati openSAP si SAP News Center.