In 2015, la nivel european, REMAX a incheiat o tranzactie la fiecare 7 minute

Pentru RE/MAX Europa, parte a liderului mondial în real-estate si franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, anul 2015 a fost un an record, atât din punct de vedere al numărului de tranzactii, cât si în ceea ce priveste comisioanele încasate. Astfel, la nivel european, compania a încheiat anul cu cca. 150.000 tranzactii si peste 360 milioane de euro venituri din comisioane, în timp ce la nivel local, echipa RE/MAX România a intermediat peste 300 de tranzactii ce au însumat comisioane de 1 milion de euro. 

Potrivit analizei anuale realizate de companie, cei peste 15.000 de agenti RE/MAX din Europa au încheiat câte o tranzactie la fiecare 7 minute, pietele care au înregistrat o crestere rapidă fiind Malta si Luxembourg, unde valoarea comisioanelor a crescut cu 50%, comparativ cu 2014. Topul general a fost completat de tări precum Israel, Italia si Spania, ale căror cresteri au fost situate între 42 si 38%.

„Pe plan local, cele 15 birouri din reteaua RE/MAX România aflate în orasele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistrita, Brasov, Suceava, Bacău, Sibiu si Bucuresti au intermediat anul trecut peste 300 de tranzactii, iar valoarea totală a comisioanelor a atins 1 milion de euro”,  a declarat Răzvan Cuc, Presedinte RE/MAX România.

În ceea ce priveste cele mai productive perioade, iunie, iulie si ultimul trimestru al anului au fost marcate de cel mai mare număr de tranzactii. De asemenea, conform declaratiilor lui Michael Polzler, Director RE/MAX Europa, reteaua de francize a fost extinsă în mai multe regiuni din Franta, numărul total de birouri ajungând, astfel, la 1.600. În acelasi timp, în România, reteaua RE/MAX a ajuns la 15 locatii în 9 dintre cele mai importante orase din tară, în timp ce numărul de agenti a trecut de 100.

„Considerăm că majorarea numărului de birouri si, în acelasi timp, de agenti se datoreză faptului că, în ultima perioadă, consumatorii moderni solicită din ce în ce mai des servicii profesioniste, de calitate, iar compania noastră si-a luat angajamentul de a-si instrui agentii imobiliari, nu doar în ceea ce priveste tehnicile  de vânzări si marketing, ci mai ales în a oferi clientilor servicii excelente de consiliere”, a completat Michael Polzler.

La nivel global, planurile de viitor ale companiei vizează continuarea extinderii retelei de birouri, precum si a numărului de agenti imobiliari. De asemenea, printre tările asteptate să cunoască o crestere semnificativă în perioada următoare se numără Italia, Spania, Portugalia si Franta.

Pe plan local, Răzvan Cuc estimează pentru acest an atingerea unui număr total de 24 de birouri, 165 de agenti si un business de 1,5 milioane de euro din comisioane din tranzactii.

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiintată în 1973 în Denver, are astăzi peste 100.000 de agenti afiliati în birouri aflate în cca. 100 de tări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 33 de tări, cu peste 1.600 birouri si 15.000 de agenti, continuând să se extindă.