UPC Romania si Huawei incheie un parteneriat strategic pentru managementul operatiunilor de retea

UPC România, membră a Liberty Global, cea mai mare companie internatională de comunicatii prin cablu din lume, a încheiat un parteneriat strategic cu Huawei România pentru managementul operatiunilor din teren.

Acordul vizează externalizarea mentenantei retelei si a serviciilor din locatiile clientilor UPC România, compania Huawei preluând responsabilitatea pentru serviciile specifice activitătii din teren.

“Suntem în permanentă preocupati de experienta clientilor nostri, oferindu-le produse si servicii la cele mai înalte standarde. Suntem convinsi că parteneriatul cu Huawei, care are o expertiză îndelungată în managementul serviciilor operationale, va contribui la accelerarea strategiei noastre de inovare. Experienta si profesionalismul colegilor nostri din departamentele de operatiuni clienti si retea se vor alătura expertizei tehnice a Huawei pentru a oferi servicii mai performante pentru clientii nostri.” declară Robert Redeleanu, CEO UPC România.

Parteneriatul prevede transferul către Huawei România, în cursul anului 2016, a echipelor care asigură  în prezent operatiunile din teren din departamentele de operatiuni retea si operatiuni clienti UPC România. Partenerul Huawei România a fost selectat în urma unei licitatii organizate de UPC România, proces la care au participat jucători importanti de pe piata locală de telecomunicatii.

„Suntem încântati si în acelasi timp onorati de încrederea pe care ne-o acordă UPC România prin acest parteneriat. Cred cu tărie că alegerea făcută de partenerul nostru pune bazele unui proiect de succes în cadrul căruia vom asigura cele mai bune servicii clientilor UPC, valorificând expertiza pe care o avem atât la nivel mondial, cât si în România.” declară Kevin Liu, Director General Huawei România.

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul solutiilor de tehnologie pentru informatii si comunicatii.