Bittnet raporteaza un profit de cinci ori mai mare pentru 2015

Bittnet, integrator si lider al pietei de training IT din Romania, a inregistrat in 2015 o crestere de 35% a veniturilor si un profit net de cinci ori mai mare decat in 2014. Bittnet a incheiat anul trecut cu venituri de 11,27 milioane de lei (circa 2,5 milioane de euro), in crestere cu 35% fata de 2014, si cu un profit net de peste 1 milion de lei (circa 230.000 de euro), cu 386% mai mult fata de anul anterior.

In 2015, Bittnet si-a consolidat pozitia de integrator IT si de lider pe piata locala de training IT si a incheiat noi parteneriate in industria IT&C. Printre cele mai importante evenimente se numara: listarea pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), devenind prima companie IT din Romania listata la BVB, vanzarea unei participatii de 10% catre fondul polonez de investitii Carpathia Capital, atragerea lui Dan Berteanu, expert in training si vanzari si cunoscut antreprenor local, in boardul Bittnet, precum si avansarea in Topul 50 de Companii IT din Europa Centrala, clasament realizat de compania de consultanta Deloitte.

„2015 a fost un an foarte bun pentru noi. Peste 150 de noi actionari s-au alaturat proiectului nostru, ca urmare a listarii pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti. A fost primul an din istoria Bittnet in care am inregistrat profit brut la sfarsitul semestrului I, a fost un an in care am atras in board experti cunoscuti, investitori privati si am intarit echipa de profesionisti din departamentele de vanzari, operatiuni si tehnic”, declara Mihai Logofatu, directorul general al Bittnet Systems.

Cresterea veniturilor si a profitului net se datoreaza implementarii unei strategii planificate pentru perioada 2015 – 2017, detaliata in Memorandumul de Informare, publicat la listarea companiei. Compania s-a axat si se va axa si in continuare pe: consolidarea pozitiei de lider al pietei de training IT, cresterea acoperirii geografice si urmarirea trendurilor globale la nivelul industriei IT. Astfel, cele mai importante cresteri de venituri se datoreaza trainingurilor bazate pe tehnologiile cloud (crestere de sapte ori in 2015), sustinute de Bittnet, in parteneriat cu Amazon Web Services, dar si proiectelor de integrare lansate anul trecut de companie, care sunt orientate pe solutiile cloud (+107%) si datacenter (+160%).

Anul trecut, Bittnet a reusit sa patrunda pe pietele vest-europene cu oferta sa de servicii de training, de consultanta si solutii cloud.

Pentru acest an, Bittnet isi propune sa continue cresterea accelerata, avand la baza aceiasi trei piloni: lansarea unor noi servicii (bazate in special pe tehnologiile cloud), extinderea acoperirii geografice si expansiunea portofoliului de produse prin incheierea de noi parteneriate cu furnizori mari din industria de training IT.

„Multumim pentru incredere actionarilor care au investit in proiectul Bittnet, la un multiplu de 37 fata de profiturile inregistrate in 2014. Le-am confirmat votul de incredere la inceputul acestui an, indicatorul PER inregistrand astazi o valoare de 6,7, luand in calcul rezultatele din 2015. Cu siguranta vom reusi sa atingem noi performante, odata cu intrarea unor noi membri in boardul si in echipa companiei. Atat clientii, cat si partenerii nostri asteapta sa continuam sa inovam in integrarea serviciilor si speram sa-i surprindem placut”, puncteaza Cristian Logofatu, directorul financiar al Bittnet Systems.

Bittnet este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, fondata in 2007 si controlata de fratii Mihai Logofatu si Cristian Logofatu. In aprilie 2015, a devenit prima companie IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti. Actionarii companiei sunt fratii Logofatu (64,66%), antreprenorul Razvan Capatina (20,42%), fondul de investitii polonez Carpathia Capital (6,77%) si alti investitori privati (8,17%).

Bittnet colaboreaza cu mari producatori IT, ca Amazon Web Services, Cisco, Microsoft, Oracle, Dell SonicWall sau Citrix si ofera clientilor o varietate de cursuri IT, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea: routing & switching, datacenter & virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si servicii de suport tehnic, fiind orientata pe inovare. Compania isi diversifica in mod continuu portofoliul, axandu-se, in special, pe tehnologiile cloud si securitatea informatiilor.