SAP isi intareste pozitia de piata pe segmentul Cloud Analytics prin achizitia Roambi

SAP SE, liderul mondial pe piata de solutii software de business si tehnologie, îsi întăreste pozitia de piată pe segmentul Cloud Analytics în urma achizitiei Roambi, una dintre cele mai populare si utile suite de aplicatii din lume, care va fi integrată pe platforma SAP HANA. Prin această achizitie, compania îsi propune ca accesul si analiza datelor direct de pe mobil să fie la îndemâna oricui.

Având o arhitectură intuitivă, Roambi aduce informatii relevante la îndemâna tuturor. Practic, solutia transformă analizele de business în diagrame interactive, usor de citit si de interpretat, special concepute pentru telefon si tabletă.

De asemenea, Roambi rezolvă si o altă problemă, a mobilitătii, în conditiile în care majoritatea profesionistilor, indiferent de domeniul de ativitate, nu au încă acces la o analiză intuitivă a datelor organizatiei din care fac parte, mai ales atunci când călătoresc sau lucrează de la distantă.

”Traditionalul ciclu strategie - executie nu mai este suficient de agil pentru a fi ajustat la noile realităti digitale, care presupun disponibilitatea datelor în timp real. SAP a înteles impactul transfomării digitale si oferă companiilor o serie de instrumente de analiză pentru fiecare industrie si linie de business, într-un mod accesibil inclusiv utilizatorului individual. Solutiile pot fi disponibile în cloud sau on-premise si sunt gândite să fie accesate de oriunde si să ofere informatii în timp real. Aceste facilităti nu pot fi oferite la ora actuală de niciun jucător specializat doar pe zona de analytics” a declarat Steve Lucas, presedinte, Digital Enterprise Platform, SAP.

Fiind recunoscută ca lider în ceea ce priveste solutiile de business intelligence pentru mobil, SAP va continua, prin integrarea noilor solutii în platforma cloud SAP HANA, să contribuie semnificativ la transformarea digitală, oferind utilizatorilor posibilitatea de a-si eficientiza activitatea cu ajutorul solutiilor analitice, usor de folosit pentru a extrage date relevante oriunde si oricând.

Ca lider de piată pe segmentul solutiilor software pentru afaceri, SAP (NYSE: SAP) ajută companiile de orice dimensiune si din orice tip de industrie să-si gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor si organizatiilor încrederea si puterea necesare pentru a lucra împreună eficient si pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicatiile si serviciile SAP ajută peste 291.000 de clienti să gestioneze profitabil operatiunile si resursele, să se adapteze continuu si să crească sustenabil.