DTZ Echinox: Numarul de angajati din cladirile de birouri moderne din Bucuresti depaseste pragul de 200.000

In Bucuresti, la finalul T4 2015 numarul de angajati din cladirile de birouri clasa A si B este de 204.062. Primele zone de birouri ca numar de angajati sunt Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu) cu 38.120 de angajati, urmata de Barbu Vacarescu – Floreasca cu 31.250 de angajati si de zona de Vest cu un numar de 27.093 de angajati. Singurele hub-uri de birouri in care numarul de angajati depaseste 30.000 sunt Dimitrie Pompeiu si Barbu Vacarescu – Floreasca.

Numarul de angajati depaseste 25.000 in zona de Vest si in Centrul de Business al Bucurestiului (Piata Victoriei – Aviatorilor). Zonele de birouri in care numarul de angajati este in jur de 20.000 sunt Centru si zona de Nord (Baneasa). Zonele cu cel mai mic numar de angajati care lucreaza in spatii de birouri clasa A si B sunt Est si Sud.

Zonele de birouri care au cea mai mare rata de metri patrati per angajat sunt cele consacrate pentru operatiunile principale (headquartere): Centrul de Business al Bucurestiului, zona Centrala si zona de Centru Nord, fara a lua in calcul zona Barbu Vacarescu – Floreasca.

Cea mai mica rata de mp per angajat este in zona Pipera Sud (Dimitrie Pompeiu), zona de birouri dedicata operatiunilor de back-office.

Mihaela Galatanu, Head of Research DTZ Echinox: „Este pentru prima data cand numarul de angajati din cladirile de birouri moderne din Bucuresti depaseste 200.000. Tinand cont de volumul livrarilor anuntat pentru anul acesta si considerand aceeasi rata de neocupare inregistrata la finalul lui 2015, numarul de angajati din Bucuresti care lucreaza in spatii de birouri moderne ar putea ajunge la finalul anului 2016 la aproximativ 240.000.”

Calculul numarului de angajati este realizat in functie de destinatia fiecarei zone de birouri si de rata de ocupare inregistrata pentru fiecare submarket la finalul T4 2015.

DTZ este un lider global in domeniul imobiliar, furnizand ocupantilor si investitorilor din intreaga lume un spectru complet de solutii imobiliare. Capacitatile noastre de baza includ: intermediere inchirieri si brokeraj, property si facility management, piete de capital, investitii si asset management, evaluari, research, project management si consultanta in constructii. DTZ gestioneaza 3,3 miliarde de metri patrati si 63 miliarde dolari in volum de tranzactii la nivel global, pentru clienti institutionali, din sectorul public, corporate si privat. Cei peste 28.000 de angajati DTZ activeaza in mai mult de 260 de birouri din peste 50 de tari, promovand cu succes cultura organizationala si serviciile DTZ.