Portland Trust, premiat pentru cel mai inovator proiect de birouri tranzactionat in 2015

Dezvoltatorul imobiliar Portland Trust a câstigat premiul pentru „Cel mai inovator proiect tranzactionat în 2015” la Gala Forbes Best Office Buildings, pentru complexul de birouri Floreasca Park. Premiul a fost ridicat la evenimentul de la Hotel Sheraton din Bucuresti, de către Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

Distinsă cu multiple premii internationale, Floreasca Park este una dintre cele mai performante clădiri de birouri din Bucuresti în materie de sustenabilitate, beneficiind de tehnologii „verzi” inovatoare, implementate pentru prima dată în România. Proiectul este certificat BREEAM cu calificativul „Excelent”.

Clădirea de birouri a mai câstigat, printre altele, „Office Investment Transaction of the Year”, în cadrul galei CIJ Awards 2015, premiul „Best Office Building of The Year”, la gala Central and Eastern European Quality Awards 2014 (Varsovia), si premiul „Office Development of the Year”, la Europaproperty SEE Real Estate Awards 2014. Parcul a fost achizitionat anul trecut de compania germană GLL Real Estate Partners.

În prezent, Portland Trust construieste un nou ansamblu care aplică tehnologii de ultimă generatie, Oregon Park. Este al saselea proiect de birouri dezvoltat de companie în România, după Opera Center I si II, Bucharest Business Park, Floreasca 169A si Floreasca Park. Oregon Park va beneficia de cele mai performante tehnologii si măsuri de sustenabilitate si eficientă energetică de la ora actuală, incluzând sistemul geotermal de pompe de căldură care generează o reducere de peste 30% a consumului de gaz si electricitate, reducere dovedită în cazul Floreasca Park, lifturi cu sistem inteligent de control al destinatiei, iluminare cu lămpi LED de ultimă generatie.

Situat în zona Floreasca – Barbu Văcărescu, Oregon Park va cuprinde trei clădiri cu o suprafată închiriabilă de circa 70.000 de m2. Clădirea A are o suprafată închiriabilă de 20.000 m2, în timp ce clădirile B si C vor avea fiecare câte 25.000 m2. Primele două clădiri, fiecare având câte două niveluri de parcare subterană, parter si 6 etaje, se află în stadii avansate de constructie, termenul de finalizare fiind vara anului 2016.

Portland Trust este una dintre cele mai importante companii de dezvoltare imobiliară din Europa Centrală si de Est. Firma a fost înfiintată în anul 1997 de către britanicul Robert Neale, care detine functia de director general în cadrul companiei.

Portland Trust are un joint-venture pe termen lung cu ARES Management al L. P., un parteneriat care ii permite Portland Trust să se extindă si să investească în proiecte ample, în diferite tări din ECE. În România, compania a pus accent pe dezvoltarea unor clădiri de birouri la cele mai înalte standarde si a unui spatiu industrial. Portland Trust are birouri în Praga si Bucuresti si a construit până în prezent peste 550.000 de m2 de spatii închiriabile.

Portland Trust este dedicat unor politici de mediu clare si simple – folosirea materialelor locale, naturale, pe cât posibil, conceperea clădirilor într-o manieră fundamental eficientă din punct de vedere al consumului de energie, implementarea unor tehnologii eficiente si aderarea la regulile internationale privind eficienta energetică. Compania a câstigat numeroase premii pentru design si sustenabilitate.