Veracomp - distribuitor Trend Micro in Romania

Trend Micro, lider mondial in solutii de securitate, a semnat recent un parteneriat cu Veracomp care vizeaza drepturile de distributie. Contractul ofera dreptul de a distribui intregul portofoliu de produseTrend Micro, de la antivirus pana la solutii enterprise,  pe teritoriul Romaniei. Cu o experienta de peste 27 de ani, Trend Micro este recunoscut in piata IT pentru solutiile inovative de securitate, pozitionandu-se ca lider pe segmentul solutiilor de server, datacenter si cloud security.

Cunoscut pentru solutiile de securitate endpoint care i-au adus titlul de “leader” in Cadranul Magic Gartner in ultimii 14 ani, consecutiv, Trend Micro a fost recunoscut de catre analisti independent si ca lider incontestabil in zona de securitate cloud. Mai mult decat atat, aflandu-se in prezent in proces de achizitie al brandului Tipping Point – producatorul intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe segmentul solutiilor de securitate a retelei si al sistemelor de preventie a intruziunilor.

Noul parteneriat cu Trend Micro inseamna pentru Veracomp un portofoliu de solutii consolidat pe segmentul de securitate. Completarea portofoliului are rolul de a asigura partenerilor Veracomp o oferta specializata mai completa: solutii dedicate pentru network security, hybrid cloud si mobile security.
“Recenta distributie Trend Micro reprezinta pentru noi un pas important: un brand de aceasta talie constituie un avantaj clar pentru portofoliul si partenerii nostri. Intentionam sa onoram acest parteneriat cu eforturi dedicate de dezvoltare a retelei de parteneri si de consolidare a expertizei in zona de securitate,” declara Catalin Matei, CEO, Veracomp.

Factorul decisiv care a determinat Trend Micro sa aleaga Veracomp ca distrbuitor in Romania a fost tocmai dedicarea distribuitorului pe segmentul solutiilor IT. Concentrarea distribuitorului pe zona de solutii si rezultatele din ultimii ani, capacitatea de a dezvolta o retea de parteneri specializati – au constituit elemente critice, luand in considerare obiectivul Trend Micro de a isi repozitiona, in Romania, solutiile sale de clasa enterprise:

"Parteneriatul cu Veracomp in Romania este parte din strategia noastra de dezvoltare in Europa de Est. Incepand din 2015, am facut investitii semnificative pentru a putea aduce aceasta tehnologie si pe piata din Romania. Facem acest lucru intr-un moment in care organizatiile se confrunta cu tot mai multe provocari la nivelul infrastructurii si securitatii IT, care se afla intr-o evolutie spectaculoasa in directia virtualizarii si tehnologiilor cloud, in paralel cu explozia noilor atacuri cibernetice orientate catre profit. Pentru a putea sustine dezvoltarea sanatoasa a brandului Trend Micro pe piata din Romania, avem nevoie de un distribuitor specializat precum Veracomp, care are capacitatea de a conferi valoare adaugata solutiilor noastre,”  afirma Zsolt Bárány, Regional Account Manager, Ungaria & Romania, Trend Micro.

Trend Micro este in prezent unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate la nivel mondial. Recent, compania si-a anuntat rezultatele globale: numai in trimestrul IV din 2015, Trend Micro a avut vanzari nete de $269 milioane, un profit operational de $56 milioane si un profit net de $35 milioane. Rezultatele globale pe 2015 au insemnat pentru Trend Micro vanzari totale nete de $1,026 milioane, profit operational de $255 milioane si un profit net de $176 milioane.


Veracomp Europe a fost infiintat in 2007, iar de atunci a inregistrat o evolutie permanent ascendenta. In prezent, are o retea extinsa de parteneri specializati, cu prezenta la nivelul intregii tari, carora le asigura un portofoliu variat de solutii de securitate, networking, stocare si telecomunicatii, servicii de suport tehnic, presales si educational.