5 pasi pentru a alege casa potrivita pe cont propriu - sfaturi de la REMAX

Chiar dacă achizitia unei locuinte este, de cele mai multe ori, atribuită unei familii sau unui cuplu, studiile RE/MAX Europe arată că numărul celor care sunt în căutarea unei case singuri este în crestere. Astfel, consultantii RE/MAX, lider mondial în real-estate si franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, au întocmit o lista cu pasii esentiali de care trebuie tinut cont pentru a face cea mai bună alegere la achizitia unei locuinte pe cont propriu.

„Desi pare că nu există nicio diferentă între cumpărarea unei case pe cont propriu sau în cuplu, nu este deloc asa. Sunt nenumărati factori care influentează această experientă, în functie de statutul pe care îl au cumpărătorii. Acesta este si motivul pentru care consultantii nostri au realizat o listă cu ce trebuie luat în considerare”, a declarat Răzvan Cuc Presedinte RE/MAX România.

Căutati atent un agent

Atunci când cumpărati o casă este foarte important să alegeti un agent imobiliar care să vă cunoască dorintele si să vă reprezinte interesele. Dar acest lucru nu este chiar atât de simplu pe cât pare. Asa că nu alegeti primul agent imobiliar găsit la o căutare online.

Faceti o listă cu agentii găsiti, cereti recomandări mai ales apropiatilor, dar si pe forumuri, cu privire la profesionalismul acestuia. În plus, atunci când stabiliti o întâlnire, întrebati tot ceea ce nu stiti pentru a vedea dacă vă poate lămuri si dacă este suficient de bine pregătit.

Documentati-vă intens

Chiar dacă ati găsit un agent imobiliar, asta nu înseamnă că nu trebuie să vă documentati si să stiti cât mai multe despre ce înseamnă achizitia unei case. Dincolo de toate detaliile legate de acordarea unui credit si de conditiile impuse de bănci, este foarte important cum vă realizati calculele.

Mai exact, dincolo de rată sau ipotecă, este necesar să creionati un buget pentru casa pe care o doriti. Ce cheltuieli aduce cu sine, ce costuri de întretine si multe altele! În acest fel vă asigurati că veti putea sustine noua locuintă. De asemenea, nu trebuie să vă descurajati că toate aceste cheltuieli trebuie sustinute pe cont propriu. Este foarte important că veti avea propria locuintă.

Alegeti casa potrivită

Nevoile pe care le aveti în acest moment sunt cele mai importante. Asa că si achizitia locuintei trebuie făcută în functie de acestea. Înainte de a alege trebuie să vă răspundeti la anumite întrebări care vă vor ajuta să faceti cea mai bună alegere. Vă doriti o casă în care să locuiti si când vă veti căsători sau veti avea copii? Sau mai degrabă o casă mică pe care să o închiriati usor când o veti elibera?

Optiuni pline de încredere

Chiar dacă sunteti în căutarea unei case pe cont propriu, asta nu înseamnă că nu puteti primi ajutor. Luati cu voi la vizionări prietenii apropiati si, dincolo de toate, analizati atent toate aspectele referitoare la respectiva locuintă. Cât de departe este de locurile în care vă petreceti cel mai mult timp? Ce fel de vecini aveti? Este o zonă caracterizată de diverse probleme? Odată ce veti avea aceste răspunsuri totul va fi mai simplu.

Faceti o ofertă corectă

Atunci când ati găsit casa visată este important să tineti cont de cum trebuie purtată negocierea si ce ofertă de cumpărare depuneti. Chiar dacă agentul imobiliar vă este aproape, nu strică să vă informati despre preturile din zonă, să negociati si să oferiti pretul corect.

RE/MAX este lider mondial în real-estate, fiind franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Compania, înfiintată în 1973 în Denver, are astăzi peste 100.000 de agenti afiliati în birouri aflate în cca. 100 de tări din întreaga lume. În Europa, RE/MAX este prezent în 33 de tări, cu peste 1.600 birouri si 15.000 de agenti, continuând să se extindă.