Primul Hackathon Telekom Romania pentru dezvoltarea unei aplicatii de mobil pentru LocalHub.ro

Telekom Romania anuntă organizarea primului Hackathon Telekom, un maraton de programare dedicat celei mai noi platforme lansate pentru afacerile si consumatorii din România: LocalHub.ro.

Hackathonul se va desfăsura în perioada 2-3 aprilie 2016, la TechHub Bucuresti, unde, timp de două zile, echipe formate din developeri si designeri sunt provocate să dezvolte o aplicatie inovatoare de mobil pentru LocalHub.ro. Echipa câstigătoare va semna un contract cu Telekom Romania pentru finalizarea si lansarea aplicatiei pe piată.

LocalHub.ro îsi propune să ofere toate solutiile online (website-uri personalizate, campanii speciale de Google AdWords, sistem de rezervări la restaurante) de care toate afacerile din România au nevoie. În acelasi timp, este un portal de informatii utile si variate pentru consumatori, cu detalii despre spectacole de teatru, concerte, programul cinematografelor, dar si recomandări pentru cele mai noi localuri din oras.

Dezvoltarea LocalHub.ro Mobile App vizează două directii – să ajute utilizatorii să descopere cele mai bune afaceri din orasul lor, respectiv să vină în întâmpinarea reprezentantilor mediului de afaceri. Echipele participante trebuie să prezinte o aplicatie demo dezvoltată pe sisteme de operare Android si iOS, precum si un document în care să descrie produsul dezvoltat. Juriul, format din specialisti Telekom Romania, va analiza atât elementele de grafică, cât si elementele tehnice ale aplicatiei, îi va testa functionalitătile si va stabili care sunt etapele următoare pentru echipa câstigătoare.

Concursul se adresează celor pasionati de dezvoltarea de aplicatii mobile, atât developeri, cât si designeri, care se pot înscrie individual sau pe echipe. Evenimentul se va desfăsura la TechHub Bucuresti, unde, timp de două zile, participantii se vor organiza pe echipe si vor începe să lucreze la aplicatie, respectând identitatea vizuală a portalului LocalHub.ro si cât mai multe elemente din brief-ul primit. Chiar dacă aplicatia nu va fi finalizată, juriul va desemna cel mai bun început, echipa câstigătoare urmând să lucreze la aplicatie până la finalizarea acesteia împreună cu echipa Telekom Romania.

Înscrierile la Hackathon-ul Telekom Romania se fac la adresa de email startups @ telekom.ro în perioada 8 – 28 martie 2016. Întrebări suplimentare pot fi adresate colegilor din echipa organizatoare tot printr-un e-mail către startups @ telekom.ro.

Portalul LocalHub.ro este o platformă de tip One Stop Shop pentru afacerile din România, lansată de Telekom în anul 2015, care acoperă toate domeniile de activitate din România si ajută utilizatorii să afle informatii relevante despre zonele care îi interesează. În prezent, LocalHub.ro are o comunitate de peste 100.000 de fani pe pagina de Facebook www.facebook.com/LocalHub.ro si peste 400.000 de afaceri listate pe platformă.
 
Utilizatorii pot contribui activ la dezvoltarea continutului de pe portal, sugerând detalii privind programul de functionare sau produsele preferate ale afacerilor din localitatea în care se află. De asemenea, reprezentantii afacerilor din România sunt invitati să revendice paginile dedicate acestora, să completeze cât mai multe detalii si să apeleze la solutiile de promovare pe care le oferă LocalHub.ro pentru o prezentă online complexă: listare premium, campanii Google AdWords sau realizarea de website-uri personalizate.