IFC recunoaste performanta Bancpost in creditarea exportatorilor romani

Bancpost a primit distinctia de „Cel mai bun partener IFC pentru finantarea comertului international din Europa de Sud”, datorită rezultatelor înregistrate în sustinerea activitătii de import-export a companiilor locale. Astfel, doar în 2015 din linia de finantare de 80 de milioane de dolari au fost utilizati de către clientii Bancpost în regim revolving peste 170 de milioane dolari, în cadrul Programului de finantare a comertului Global (Global Trade Finance Program - GTFP).

„Suntem onorati să primim această recunoastere internatională a rolului Bancpost, în calitate de bancă sistemică, în sustinerea activitătii de comert international si implicit a economiei românesti. Am dovedit de-a lungul timpului că suntem un partener pe termen lung pentru clientii nostri si că avem capacitatea de a le oferi competentele profesionale care să le sustină planurile de dezvoltare. Iar această nouă distinctie ne reconfirmă pozitia de lider pe care o avem în piată pe segmentul tranzactiilor de trade finance”, a declarat George Georgakopoulos, CEO Bancpost.

Bancpost a primit această distinctie pentru a treia oară, premiul fiind înmânat în cadrul celei de-a 7–a Întâlniri Anuale a Băncilor Partenere, de la Milano, la care au luat parte peste 500 de reprezentanti ai industriei bancare si ai corporatiilor internationale.

“Lucrăm cu Bancpost în vederea întăririi relatiilor de parteneriat cu băncile internationale si dezvoltarea sectorului financiar din România. Bancpost s-a alăturat Programului de finantare a comertului global în 2010 în calitate de primă bancă emitentă din România, participarea sa în cadrul proiectului facilitând cresterea competitivitătii la export a clientilor locali si implicit sustinerea fluxurilor de comert international ale României”, a declarat Manuel Reyes-Retana, IFC Regional Head for Financial Institutions Group in Europe, Middle East and North Africa. “Suntem bucurosi să avem în Sudul Europei un partener puternic asa cum este Bancpost.”

„Bancpost este un partener important si consecvent al programului Global Trade Finance, reflectând capacitatea băncii de a întelege piata financiară pe de o parte, precum si cunoasterea aprofundată a business-ului clientului si a nevoilor sale în comertul international. Printre companiile care folosesc aceste linii de finantare si care au încredere în expertiza noastră se numără nume importante, cu activitate in productia de componente si echipamente pentru industria de telecomunicatii, energie, industria auto, agricultura si comert”, a declarat Vlad Micu, Director Executiv Corporate Banking Bancpost.

Bancpost s-a alăturat programului IFC - GTFP (Global Trade Finance Program) încă din 2010, când a primit o linie de finantare în valoare de 15 milioane de dolari în baza căreia Bancpost a acordat credite comerciale în valoare totală de 20 de milioane de dolari. Valoarea liniei de finantare a crescut constant, astfel că IFC a mărit către finalul anului 2015 valoarea creditului la 80 de milioane de dolari. În cei 5 ani de parteneriat, în cadrul acestui program Bancpost a acordat finantări în valoare cumulată de peste 560 milioane de dolari.

Bancpost este o bancă universală importantă în România cu o prezentă de 25 de ani pe piata locală si o retea de 148 de unităti si 7 centre de afaceri. Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienti corporativi, de retail si institutionali, pentru care oferă o gamă variată de solutii financiar-bancare eficiente si flexibile. Bancpost acordă finantare companiilor atât din surse proprii, cât si prin intermediul liniilor de credit puse la dispozitie în parteneriat cu diverse institutii financiare internationale.

Bancpost este totodată unul dintre liderii pietei locale de carduri si a dezvoltat retele extinse de peste 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri si 192 APS-uri care oferă acces comod si permanent la serviciile băncii. Bancpost este partener exclusiv American Express pentru emiterea si acceptarea la plată a cardurilor de credit, fiind de asemenea si reprezentant VISA si MasterCard. În acord cu angajamentul său de a sprijini performanta si valorile romanesti, Bancpost a devenit începând cu anul 2015 Sponsor Oficial al FRF (Federatia Română de Fotbal) si al Echipei Nationale de Fotbal.