BT Securities preia activitatea de investment banking a Capital Partners

BT Securities, compania de brokeraj a Grupului Financiar Banca Transilvania si cel mai mare broker de retail din România, preia activitatea de investment banking a Capital Partners, cea mai importantă firmă românească independentă de consultantă în domeniul M&A si Corporate Finance. Tranzactia constă în preluarea brandului si echipei Capital Partners, iar în noua formulă, după parcurgerea pasilor legali, BT Securities va deveni BT Capital Partners. Grupul Financiar Banca Transilvania estimează că tranzactia va fi finalizată la finalul lunii martie 2016.

BT Capital Partners va oferi firmelor asistentă pentru listarea pe piata de capital si pentru atragerea de investitori, servicii de brokeraj, consultantă pentru fuziuni si achizitii, finantare si structurarea schemelor de finantare complexe, cercetare de piată si consultantă pentru management strategic.

Horia Ciorcilă, Presedintele Consiliului de Administratie al Băncii Transilvania, declară: „Intrarea pe piata de investment banking reprezintă un moment-reper pentru Grupul Financiar Banca Transilvania deoarece ne facilitează completarea gamei de produse si servicii oferite clientilor din segmentul large corporate. Prin BT Capital Partners dorim să oferim servicii financiare de top, specializate si complementare celor bancare, contribuind astfel inclusiv la finantarea economiei. Intentia noastră este de a combina platforma si experienta BT Securities si a Diviziei Corporate a băncii cu aria de expertiză a Capital Partners în zona de investment banking. Această nouă achizitie face parte din strategia Grupului Financiar Banca Transilvania de valorificare a oportunitătilor de crestere oferite de piata locală”.

Doru Lionăchescu, Partener Principal si Presedinte al Capital Partners, completează: „BT Capital Partners se va focaliza pe companiile românesti cu potential investitional si va contribui la consolidarea celui mai puternic pol financiar cu capital românesc”.

Capital Partners este o companie fondată acum 10 ani de Doru Lionăchescu si de câtiva parteneri. De la înfiintare si până în prezent, aceasta a intermediat tranzactii în valoare de peste 2 miliarde de euro. Compania este membru exclusiv în Romania al M&A International, cea mai importantă aliantă la nivel global a specialistilor independenti în domeniul fuziunilor si achizitiilor. BT Securities, în cei 15 ani de activitate, s-a remarcat prin intermedierea unor oferte primare si secundare de actiuni si obligatiuni corporative si municipale. A fost premiată recent de Bursa de Valori Bucuresti pentru contributia adusă la dezvoltarea pietei de capital din România.