Sprijina.ro: Fonduri de peste 140.000 euro, atrase in mai putin de 8 luni

Tot mai mulți români aleg să se implice în susţinerea proiectelor cu impact asupra comunității. Astfel, cele 140 de inițiative înscrise pe Sprijina.ro au primit finanțare totală în valoare de peste 140.000 de euro, în opt luni de la lansarea platformei de crowdfunding. Unul dintre proiectele cu impact puternic în rândul susținătorilor vizează realizarea unui centru multifuncţional de recuperare şi terapie pentru persoanele cu dizabilităţi. Acesta a stabilit un record de finanțare, atrăgând fonduri în valoare de peste 11.500 de euro în prima zi pe Sprijina.ro.

”Miracolul unui Pas - un vis posibil împreună!”, inițiat de Asociația Esperando și publicat pe 14 martie pe Sprijina.ro, a atras, în mai puțin de 24 ore, fonduri în valoare de aproape 51.500 de lei, echivalentul a peste 11.500 de euro. Suma atrasă  de asociație în prima zi reprezintă 21% din obiectivul propus, acela de a obține, în termen de 60 de zile, 250.000 de lei pentru construirea unui centru modern, multifuncţional, de recuperare şi terapie pentru persoanele cu dizabilităţi din Baia Mare și din regiune.

Prin realizarea acestui centru, locuitorii din nord-vestul țării, inclusiv cei aproximativ 1.000 de copii cu dizabilităţi fizice şi asociate din Maramureș, vor avea zilnic acces la servicii de recuperare motorie mult mai aproape de casele lor. În 18 ore de la publicarea pe platformă, inițiativa a atras peste 500 de vizualizări și a fost distribuită de mai mult de 350 de ori pe Facebook.

Printre cele mai populare proiecte active pe Sprijina.ro se numără și Sprijină România Unită, inițiat de Partidul România Unită, formațiune independentă condusă de deputatul Bogdan Diaconu. Prin intermediul platformei de crowdfunding, Asociația ”Demos” și-a propus să strângă 1 milion de lei, sumă necesară pentru finanțarea Partidului România Unită în campania electorală pentru alegerile locale. Până în prezent, inițiativa a atras finanțări în valoare de aproape 1.500 de lei, în cinci zile de la prezența pe platformă, și va mai fi activă încă 40 de zile.

”Românii sunt din ce în ce mai deschiși la ideea de crowdfunding, fapt dovedit de numărul tot mai mare de proiecte care se finanțează accelerat. Totodată, ei validează și succesul acestei metode alternative de finanțare, prin care fiecare contribuție este transparentă, vizibilă în timp real”, declară Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

De la lansarea Sprijina.ro, în iulie 2015, până în prezent, platforma a avut 400.000 de vizitatori unici, 7.000 de suținători, care au contribuit, în medie, cu fonduri de 100 lei pentru proiectele înscrise pe platformă. Valoarea fondurilor atrase pe Sprijina.ro a accelerat puternic în ultimele două luni, crescând cu peste 50% față de cea înregistrată în intervalul iulie 2015 – ianuarie 2016.

Sprijina.ro este un proiect 100% românesc, dezvoltat de o echipă de antreprenori şi specialişti cu expertiză în online, web developement, promovare şi fundraising. Obiectivul platformei este de a introduce pe piaţa locală un nou concept de crowdfunding/ strângere de fonduri, care să acopere o arie cât mai largă de cauze şi proiecte.

Sprijina.ro acoperă 28 de categorii de proiecte, de la antreprenoriat, la educaţie, cultură, sport, mediu sau călătorii. Platforma este dedicată atât iniţiatorilor, care beneficiază de consultanţa şi know how-ul echipei Sprijina.ro în construirea, publicarea şi promovarea proiectului, cât şi celor care doresc să susţină financiar şi moral inițiativele de interes.

Sprijina.ro este o platformă online care se concentrează pe descoperirea, promovarea şi finanţarea proiectelor excepţionale dezvoltate de români, în spiritul iniţiativei, altruismului şi autenticităţii. Echipa şi comunitatea Sprijina.ro promovează şi încurajează comunicarea în comunitate, ca soluţie optimă pentru înfruntarea şi depăşirea unor situaţii sociale, militând pentru o mentalitate degajată, liberă de prejudecăţi.