Calatoriile scurte ale lunii martie 2016: Berlin, Istanbul si Budapesta, destinatii preferate de romani pentru city break-uri

Românilor le place să meargă în excursii de scurtă durată, iar luna martie nu face exceptie atunci când vine vorba de city break-uri, iar destinatiile principale pe care românii le preferă pentru city break-uri sunt Berlin, Istanbul si Budapesta, după cum arată datele Tripsta.

Pe măsură ce vremea devine tot mai caldă si călătorilor le vine din nou cheful de drum, românii aleg pentru city break-urile primei luni de primăvară destinatii precum Berlin, Istanbul sau Budapesta.

În martie, cel mai popular week-end pentru o scurtă călătorie a fost cel din perioada 4-8 martie. Având în vedere că Ziua Femeii este celebrată pe 8 martie, este posibil ca bărbatii să fi ales să le ofere drept cadou femeilor pe care le iubesc un city break care să marcheze ocazia.

Care sunt destinatiile pentru city break-uri?

Topul 10 al destinatiilor pentru city break-uri în luna martie este dominat de locatii aflate în afara tării,  precum Roma, Praga, Lisabona, Geneva, Atena sau Hanovra, care se alătură destinatiilor deja mentionate. Cu toate acestea, pe lista locurilor pe care românii aleg să le viziteze în acest început de primăvară se află si o destinatie autohtonă, Cluj.

În ceea ce priveste distanta până la locul ales pentru călătorie, românii par să prefere city break-urile în Europa, asa cum indică si topul 10 al destinatiilor alese.
Atunci când vine vorba de city break-urile rezervate pentru luna martie, valoarea medie a unui zbor cu avionul este de 210€. Biletul cel mai ieftin achizitionat pentru un city break în martie este de 18€ si are ca destinatie orasul Bucuresti. Pe de altă parte, zborul cel mai scump asociat cu un city break a costat 1.200€ si are ca destinatie însorita Jamaică, respectiv orasul Kingstone.

Cine merge în city break în martie?

Majoritatea celor care si-au rezervat city break-uri în martie sunt bărbati, desi si numărul femeilor care au decis să facă o scurtă călătorie pe parcursul lunii curente este semnificativ. Vârsta medie a celor care au ales city break-uri în martie este de 40 de ani.

Cele mai multe dintre rezervările făcute de călătorii români au fost realizate de pe computer de tip desktop (90%), în timp ce 10% au fost făcute de pe dispozitive mobile care au utilizat website-ul mobil al Tripsta sau aplicatia mobilă iOS a companiei.

Desi city break-urile sunt călătorii scurte, acest lucru nu înseamnă că planificarea lor este făcută în grabă. Românii care aleg să meargă în călătorii scurte de acest tip îsi fac rezervările cu 49 de zile înainte de data plecării si îsi programează zborurile pentru deplasări cu durata medie de cinci zile. Atunci când e vorba de selectarea linei aeriene, utilizatorii români ai Tripsta au preferat, pentru călătoriile din martie, în principal Tarom, urmat de Air Berlin, Turkish Airlines, Alitalia sau Ryanair.

În 2005, doi antreprenori talentati au lansat în Atena, Grecia, unul dintre puncta cele mai fierbinti ale turismului international, un start-up numit initial Travelplanet24. În prezent, agentia de turism online Tripsta este unul dintre cei mai mari si mai recunoscuti lideri ai industriei de profil. Brandurile noastre - Tripsta, airtickets si Travelplanet24 – sunt preferate de peste un milion de turisti loiali din 45 de piete internationale pe care compania operează în prezent.

Cu birouri în Atena, Bucuresti si Istanbul, echipa noastra de 280 de genii turistice pasionate se asigură că ajungeti la destinatie la cel mai mici preturi garantate si cu sprijin dedicat. Motoarele noastre pentru rezervări procesează peste două milioane de cereri de călătorie pe minut pentru a se asigura că turistii primesc seturi complete de optiuni si preturi pentru călătorii cu avionul, trenul, feribotul sau autoturismul. Suntem capabili să facem asta pentru că strângem peste 100GB (echivalentul a peste 50,000 de melodii) în date privind rezervările în fiecare zi si le utilizăm pentru a vă face experienta de căutare mai usoară si intuitive, indiferent de dispozitivul pe care îl folositi. La aceasta se adaugă serviciul multi-lingv de talie mondială dedicate pasagerilor si stim deja că veti face din următoarea experientă de booking  o experientă extraordinară.