Aplicatia Harpeteer - parte a campaniei Guinness in contextul St. Patrick`s Day

Guinness, berea stout numărul 1 în lume, şi-a continuat tradiţia anuală de a sărbători St. Patrick’s Day în România prin numeroase petreceri naţionale. Între 14 şi 20 martie, Guinness a organizat St. Patrick’s Week, o manifestare de amploare care a adus spiritul irlandez în puburile din toată ţara. Sute de mii de români au sărbătorit ziua Irlandei, bucurându-se de evenimente speciale, activări şi multe premii-surpriză.

„St. Patrick’s Day 2016 în România s-a înscris cu succes în şirul legendarelor petreceri irlandeze organizate an de an! Românii au primit cu entuziasm această sărbătoare, care a devenit deja o tradiţie a primăverii. Pinturile de Guinness au fost ciocnite pe muzică irlandeză, în compania spiriduşilor verzi, nu doar pe 17 martie, ci timp de o săptămână, pentru a da astfel mai multe motive de sărbătoare românilor. Chiar dacă St. Patrick’s week s-a încheiat, spiritul sărbătorii irlandeze continuă, prin intermediul aplicației Harpeteer”, a declarat a spus Paul Markovits, Vice-Președinte Marketing URBB.

Printr-o acțiune inedită în Băneasa Mall, Guinness a invitat fiecare român să ”Sărbătorească St. Patrick’s Week ca un irlandez” și să petreacă în stil irlandez, oferindu-le o săptămână plină de surprize, cu parade, concerte, muzică tradițională, dansatori irlandezi, dar şi o aplicație mobilă şi premii speciale pentru consumatori.

Zeci de oraşe din România, printre care București, Braşov, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu și Galați, au devenit „verzi” timp de o săptămână. Românii au umplut puburile, sărbătorind St. Patrick’s Day alături de prieteni.

Capitala a sărbătorit St. Patrick’s Day prin cea de a IX-a ediţie a St. Patrick’s Day Open Air Celebrations. La fel ca în anii precedenţi, grupuri de dansatori şi muzicieni au făcut Centrul Vechi să vibreze până la lăsarea întunericului. Pe 19 martie, cimpoierii Bordo Sarkany, toboșarii din Donegal, din nord-vestul Irlandei, dansatorii şcolii de dans irlandez SteySha din Bucuresti şi harpista Ileana Rotaru au împărţit voie bună şi zâmbete, marcând prietenia româno-irlandeză. A doua zi, una dintre cele mai mari procesiuni de acest fel din Europa, parada cu cimpoaie şi care alegorice, a pornit de la Muzeul Ţăranului Român şi a parcurs Calea Victoriei, până la Ateneul Român. Publicul a putut admira care alegorice, muzicieni, dansatori, acrobaţi şi multi alţi figuranţi inspiraţi din legendele irlandeze.

Cu aplicația Harpeteer, sărbătoarea continuă și după St. Patrick’s Day. Între 17 martie și 17 iunie 2016, pentru fiecare trei Guinness băute în locațiile partenere, consumatorii vor primi un cod unic, care trebuie înregistrat în aplicație și reprezintă o șansă în tragerea la sorți. Cei interesați pot afla care sunt Irish Pub-urile Guinness participante la promoție cu ajutorul butonului “Find my Guinness” din aplicație. În plus, pentru fiecare check in în locațiile selectate, utilizatorii vor primi ‘harpe’, care se vor transforma în alte surprize Guinness pe viitor.

Guinness este Berea Stout numărul 1 în lume, cu o aromă unică de orz prăjit şi caramel, care îi dă o notă distinctă. Berea Guinness este savurată în peste 150 de tari, până în Barbados, Nigeria şi Indonezia.  Berăria din St. James’s Gate (Dublin), construită de Arthur Guinness în 1759, a devenit un simbol celebru, având la bază valori puternice precum excelenţa, inovaţia şi spiritul filantropic.

URBB este unul dintre cei mai mari producători de băuturi de pe piaţă locală, fiind prezent pe piaţa berii şi a băuturilor răcoritoare. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv mărci premium: pe piaţa berii, mărcile Tuborg, Carlsberg, Holsten, SKOL, Guinness, Kilkenny, cidrul premium Somersby precum şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.