OPTEX lanseaza un senzor laser de dimensiuni reduse, pentru protectia la interior

OPTEX, lider mondial in materie de tehnologii de detectie, anunta lansarea unui senzor laser compact, dedicat securizarii spatiilor de interior. Noul produs completeaza gama premiata de produse REDSCAN, iar comparativ cu modelele anterioare, este mai usor, mai compact si detine o serie de caracteristici performante de control si de management al energiei, similare cu cele integrate de camerele de supraveghere IP tip Dome.

RLS-2020I este un senzor de interior ce foloseste pentru detectie tehnologia laser. Acesta genereaza un zid virtual personalizabil, o singura unitate putand fi folosita pentru a securiza o zona de 20 m x 20m. Senzorul poate fi folosit pentru a identifica prezenta oamenilor sau a obiectelor, putand astfel asigura o protectie sporita impotriva furturilor, intrarilor neautorizate. Acesta are si rolul de a creste eficienta detectorilor de miscare si a camerelor de supraveghere.
RLS-2020I poate analiza marimea, distanta si viteza de deplasare a obiectelor si persoanelor. Poate fi setat sa se activeze doar atunci cand sunt detectate obiecte de o anumita marime, sau atunci cand este detectata miscare in anumite zone predefinite.

Tehnologia de scanare integrata de senzor este folosita inclusiv in aplicatii industriale si nu afecteaza in niciun fel starea de sanatate a oamenilor. Senzorul nu este influentat de conditiile de iluminare, putand functiona chiar si in zone lipsite complet de lumina. Acuratetea si precizia il face sa fie solutia optima pentru a completa sistemele de supraveghere video, avand capabilitatea de a activa camerele si de a le directiona catre anumite zone.

O caracteristica speciala a RLS-2020I este eficienta energetica. Datorita tehnologiei Power over Ethernet (PoE), alimentarea se realizeaza direct prin intermediul cablului Ethernet, iar consumul este de doar 6W.

Instalarea si configurarea se realizeaza rapid si facil. Setarea parametrilor de securitate de baza se realizeaza prin intermediul unui browser web, iar functiile complexe necesita instalarea programului REDSCAN Manager. Senzorul poate fi integrat in VMS-uri, Network Video Recordere si platforme Physical Security Information Management (PSIM).

“Am dezvoltat acest nou senzor pe baza feedback-ului primit de la clientii produselor OPTEX. RLS-2020I este un senzor ce integreaza functionalitati ce se regasesc de obicei in camerele IP tip dome, iar datorita acestora si a design-ului special poate fi instalat si integrat cu usurinta in solutiile de supraveghere video”, a declarat Massaya Kida, Senior Manager Product and Business Planning Department, OPTEX.

Design-ul compact si discret, impreuna cu accesoriile ce permit montarea acestuia pe tavan sau pe peretii laterali, il fac sa se potriveasca cu orice tip de locatie.
Daca se doreste, carcasa acestuia poate fi vopsita, o caracteristica din ce in ce mai ceruta de mediul rezidential, magazinele retail, galeriile de arta, sau cladirile de birouri. Carcasa speciala a senzorului permite ca instalarea sa se realizeze chiar si in medii cu umiditate medie si ridicata, precum sali de sport cu piscina.