Fluent in Finante 2016, program BVB alaturi de 5 universitati

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat oficial a treia etapă a programului educational "Fluent în Finante” împreună cu cinci dintre cele mai prestigioase universităti din România: Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Universitatea Româno-Americană, scoala Natională de Studii Politice si Administrative si Universitatea Crestină "Dimitrie Cantemir".

Bursa de Valori Bucuresti, împreună cu partenerii săi din acest proiect – BT Securities, Estinvest, IFB Finwest, BRK Financial Group si OTP Asset Management, vor sustine seminarii gratuite în universităti, pentru cresterea gradului de constientizare în ceea ce priveste administrarea finantelor personale. Prin participarea la seminariile “Fluent în Finante”, se vor dobândi abilitati si cunostinte suplimentare în ce priveste administrarea banilor, importanta acumulării averii si investitiile la bursă.

Seminariile gratuite se vor desfăsura în perioada martie-mai si octombrie-decembrie 2016, fiecare cu o durată de două ore si vor fi sustinute de lectori din partea Bursei de Valori Bucuresti si a partenerilor din program. Prin această nouă etapă, Bursa de Valori Bucuresti îsi propune sa atragă între 500 si 1.000 de studenti, care să ia parte la seminarii.

“Fluent în Finante” este unul dintre cele mai importante proiecte ale Bursei de Valori Bucuresti care îsi propune să sustină demersurile pentru cresterea gradului de educatie financiară în România. Noi, Bursa de Valori Bucuresti, suntem foarte mândri să fim implicati în proiecte pentru români – începând de la copii si elevi, continuând cu studenti si ajungând la persoanele mature, prin seminariile organizate la sediul corporatiilor, dar si destinate oamenilor, indiferent de locul de muncă”, a declarat Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti.

“Prezenta foarte ridicată a studentilor Facultătii de Management din SNSPA la lansarea programului "Fluent în Finante" si la alte seminarii anterioare organizate în comun de facultatea noastră si BVB arată interes pentru educatie financiară si aplecare către acest domeniu. Putem astfel spera la un efect pozitiv multiplicator care să ajute Bursa de Valori Bucuresti în efortul de crestere a finantării economiei nationale ca element ce favorizează dezvoltarea sustenabilă la nivel national, a declarat Florina Pînzaru, Decan, Facultatea de Management, scoala Natională de Studii Politice si Administrative.

“Universitatea Crestină "Dimitrie Cantemir" salută initiativa Bursei de Valori Bucuresti, de a constientiza în rândul populatiei, prin programul “Fluent în Finante”, necesitatea formării competentelor si abilitătilor privind administrarea finantelor proprii. Deja au fost stabilite datele în care se vor organiza seminariile în cadrul universitătii noastre. În urma acestor întâlniri la care vor participa studentii si cadrele didactice, vom realiza o evaluare cu scopul de a mentine si dezvolta acest parteneriat sub diferite forme”, a declarat Marinella Turdean, Pro-rector, Universitatea Crestină "Dimitrie Cantemir".

“Ne bucurăm că avem ocazia să continuăm parteneriatul nostru cu Bursa de Valori Bucuresti, pentru extinderea initiativei “Fluent în Finante”. Ca bancă a oamenilor întreprinzători, credem că întelegerea instrumentelor financiare si a pietei de capital contribuie în mod esential la succesul pe termen lung al afacerilor locale”, a spus Radu Hanga, Director Strategie-Coordonare Grup, Banca Transilvania.

“Educatia financiară este un proces de lungă durată, dar care, în timp, va fi benefic atât pentru populatie, cât si pentru companiile care activează în domeniul financiar. Acest proces va avea un impact pozitiv asupra calitătii vietii oamenilor, indiferent dacă vorbim de întelegerea unor produse de creditare sau de economisire/investitii. Cu cât produsele devin mai complexe, cu atât este nevoie de mai multe cunostinte financiare si aici intervenim noi, de fiecare dată când este posibil, si ne asumăm rolul de cultivator al educatiei financiare”, a declarat Dan Popovici, Director General OTP Asset Management România.

Programul “Fluent în Finante” a început în iulie 2015 si a fost dedicat în prima etapă angajatilor din companii. Peste 1.500 de persoane au luat parte la seminarii si au învătat notiunile de bază ale pietelor de capital. La finalul anului trecut, Bursa de Valori Bucuresti a lansat “Fluent în Finante 2.0”, care a extins programul initial “Fluent în Finante”, cu seminarii educationale adresate oamenilor obisnuiti, indiferent de angajatorul lor. În total, aproximativ 500 de persoane au participat la întâlnirile din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Timisoara. Următoarele seminarii vor avea loc în Sibiu (12 aprilie), Iasi (18 mai) si Oradea (7 iunie).