Cele mai scumpe apartamente vechi din Bucuresti au strapuns pragul de tranzactionare de 1500 euro pe metru patrat util

In primul trimestru din 2016, preturile minime medii de tranzactionare pentru apartamentele vechi din Capitală au depăsit nivelul de 1.500 de euro pe metru pătrat util, conform analizei realizate de HomeFinders.

Dorobanti-Beller este zona unde în prezent se tranzactionează cele mai scumpe apartamente. Aici, pretul minim pe metru pătrat util este de 1.552 de euro la patru camere, 1.574 de euro la două camere si la trei camere ajunge la 1.597 de euro.

Preturi de tranzactionare de peste 1.400 de euro pe metru pătrat util pentru imobilele vechi din Bucuresti s-au înregistrat în primul trimestru al anului în cartierele Unirii, Aviatiei, Barbu Văcărescu-Parcul Circului si Decebal.

Comparativ cu preturile medii din trimestrul I 2015 pentru imobilele vechi, apartamentele din zonele centrale, respectiv Nerva Traian si Calea Călărasilor, sunt cele care au consemnat cele mai mari cresteri ale preturilor de tranzactionare, de până la 11%.

Conform analizei realizate de consultantii HomeFinders, apartamentele vechi din zonele centrale, semicentrale si de Nord s-au tranzactionat în primele trei luni ale anului cu o medie a preturilor minime de 85.904 euro pe unitate, cu 5,7% mai mare decât anul trecut.

Cel mai mare avans al preturilor minime medii de tranzactionare l-au consemnat apartamentele vechi de două camere, unde pretul minim mediu de vânzare a crescut cu 9,43% si s-a situat în jurul valorii de 70.000 de euro.

Spre deosebire de apartamentele de două camere, cele tricamerale au înregistrat o scădere a preturilor de tranzactionare. Pretul minim mediu de vânzare a scăzut cu 1,47% si se situează în jurul valorii de 80.000 de euro.

Apartamentele de patru camere au înregistrat cresteri de 3,74% ale preturilor în trimestrul I 2016, de la 96.390 de euro la 100.000 de euro.

Si preturile minime medii de tranzactionare ale apartamentelor noi au înregistrat o crestere considerabilă, de 7,40%. Astfel, pretul minim mediu de tranzactionare din zonele centrale, semicentrale si de Nord a crescut în ultimele 12 luni de la 1350 de euro la 1450 de euro, pe metru pătrat util.

În cazul unitătilor rezidentiale noi, cu exceptia zonelor Mosilor, Cotroceni-Orhideea, Vitan Mall si Pipera, în toate zonele din centrul, semicentrul si nordul Bucurestiului s-au înregistrat cresteri ale preturilor minime de tranzactionare, conform monitorizării derulate de echipa de consultanti specializati în reprezentarea cumpărătorilor.

Zona Piata Victoriei a beneficiat de cea mai importantă crestere a preturilor minime de tranzactionare, unde avansul preturilor este de 14%. Astfel, preturile minime au crescut de la 1.375 de euro la 1.570 de euro pe metru pătrat util.

„Piata Victoriei este una dintre cele mai solicitate zone rezidentiale din Capitală de către investitori. Terenurile pentru constructii si proiectele rezidentiale sunt limitate si este apreciată ca una dintre cele mai sigure zone din Bucuresti”, afirmă Matei Malos, managing partner HomeFinders.

Analiza HomeFinders este realizată pe baza preturilor minime de tranzactionare ale apartamentelor situate la etaje intermediare si contine exclusiv informatii din piata rezidentială a Capitalei, în urma monitorizării realizate de echipa de consultanti imobiliari specializati în reprezentarea cumpărătorului. Pretul pe metru pătrat util este calculat prin raportul dintre pretul apartamentului si suprafata utilă, fără terasă.

HomeFinders este prima companie de consultantă imobiliară dedicată exclusiv cumpărătorilor. Fondată în 2011, firma reuneste o echipă de consultanti specializati în cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului.