Banii Tai Expo - eveniment organizat in Piata Universitatii din Bucuresti, pe 27 si 28 mai 2016

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va organiza, pe 27 si 28 mai 2016, în Piata Universitătii din Bucuresti, a doua editie a expozitiei financiare Banii Tăi Expo, împreună cu Depozitarul Central, societăti de brokeraj, fonduri de investitii, fonduri de pensii, companii de asigurări de viată si companii listate la bursă. Inima Bucurestiului va deveni, pentru două zile, punctul central de interes pentru detalii despre economisire si investitii, administrarea banilor, piată de capital si un spectru larg de servicii financiare disponibile celor care vor să investească în viitorul lor.

Evenimentul va începe printr-o deschidere oficială a sedintei de tranzactionare cu invitati speciali, iar pe parcursul celor două zile vor avea loc seminarii educationale Fluent în Finante, seminarii speciale despre administrarea banilor, precum si interviuri cu participantii la expozitie. Evenimentul va fi, de asemenea, transmis live prin intermediul partenerilor media, dar si pe www.bvb.ro, precum si pe pagina noastră de Facebook.

“Una dintre pietrele de temelie ale activitătii Bursei de Valori Bucuresti este educatia, iar “Banii Tăi Expo” este un proiect de top pe care Bursa de Valori Bucuresti l-a demarat în ultimul an. De la elevi si studenti, angajati ai marilor corporatii cu sediul în România la care am ajuns prin intermediul proiectului “Fluent în Finante”, până la persoane fizice care au participat la Forumul Investitorilor Individuali, Investor Day si alte evenimente speciale organizate în Bucuresti si în tară – creăm oportunităti pentru cei care doresc să facă primii pasi spre investitii”, a declarat Lucian Anghel, Presedinte Bursa de Valori Bucuresti.

Depozitarul Central va fi si în acest an unul dintre partenerii principali ai “Banii Tăi Expo”. Depozitarul Central face demersuri pentru ca vizitatorii târgului  să poată afla pe loc si gratuit dacă sunt actionari, prin eliberarea unei confirmări. De asemenea, detinătorii de instrumente financiare care nu sunt clienti ai unei case de brokeraj si doresc încasarea sumelor de bani/dividendelor în contul bancar, vor putea înregistra tot gratuit codul IBAN, pe baza unui extras de cont de la bancă, în original. Peste 8,5 milioane de români apar în evidentele Sectiunii I a registrului Depozitarului Central - adică au actiuni la firmele listate (sau cele între timp delistate), însă nu le-au transferat la nicio firmă de brokeraj în vederea tranzactionării. Dintre acestia, aproximativ patru milioane au conturi bancare, astfel că pot încasa dividende direct în contul bancar daca îsi înregistrează codul IBAN.

“Salutăm initiativa Bursei de Valori Bucuresti de a continua târgul “Banii Tăi Expo” si suntem onorati să fim parteneri principali ai acestui eveniment, important în procesul de educare financiară a publicului larg. si anul acesta, intentionăm să oferim participantilor la târg o serie de servicii gratuite, cu scopul de a îi aduce mai aproape de piată si de a le face cunoscute serviciile institutiei noastre”, a declarat Marius Moldovan, Presedinte Depozitarul Central. 

Partenerii confirmati până în acest moment sunt: BCR, BT Asset Management, Depozitarul Central, Estinvest, Intercapital Invest, OTP Asset Management, Prime Transaction si Tradeville

Informatii despre participanti si principalele detalii despre eveniment sunt disponibile pe website-ul recent lansat www.baniitaiexpo.ro, website creat cu scopul informării vizitatorilor. Website-ul va fi actualizat cu alte informatii precum agenda expozitiei, formatul final, precum si toate activitătile la care vor putea participa vizitatorii.