Land Securities preia 30 de hoteluri Ibis si Novotel din Marea Britanie

Land Securities Group Plc, cea mai mare companie imobiliara din Europa, a convenit preluarea a 30 de hoteluri din Marea Britanie de la grupul francez Accor SA, cel mai mare operator hotelier din Europa, pentru suma de 439 milioane lire sterline, informeaza Reuters, citata de Rompres si ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.


Cele 30 de hoteluri Ibis si Novotel, de doua si trei stele, sunt amplasate in apropiere de zonele centrale ale oraselor, reprezentand aproximativ o treime din hotelurile pe care grupul francez Accor le detine în Marea Britanie. În 2006, aceste hoteluri au generat venituri de 27 milioane lire sterline.

In schimb, Land Securities va inchiria inapoi grupului Accord cele 30 de hoteluri Ibis si Novotel pe o perioada de 84 de ani si s-a angajat sa cheltuiasca aproximativ 35 milioane dolari pentru reparatii si imbunatatiri în urmatorii patru ani.

Potrivit cifrelor furnizate de Jones Lang LaSalle Hotels, anul trecut investitorii au cheltuit aproxiamtiv 21,6 miliarde euro pentru achizitiile de hoteluri în Europa, cu 38 de procente mai mult decât în 2005 si dublu fata de 2004.

Peste jumatate din tranzactiile din 2006 au fost semnate în Marea Britanie. La rândul sau, grupul Accor a vândut peste 100 de hoteluri în 2006, în luna septembrie anuntand ca intentioneaza sa vânda si sa închirieze ulterior aproximativ 130 din hotelurile sale din Marea Britanie, Germania si Olanda.

 

Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©