Hotelurile din judetul Covasna au atras de doua ori mai multi turisti

Numarul turistilor care au innoptat in hotelurile din judetul Covasna s-a dublat in decurs de un an. Conform datelor detinute de Biroul Tour Info din cadrul Primariei Sfantu Gheorghe, din taxa hoteliera platita de turisti s-au incasat anul trecut 52.000 lei, cu 17.000 lei mai mult decât în anul anterior, noteaza agentia de presa Rompres, citata de www.SMARTfinancial.ro.

Conducerea Biroului a remarcat faptul ca, în 2006, taxa hoteliera a scazut fata de 2005 de la 5 la 3 procente din tariful de cazare, prin urmare a concluzionat ca numarul turistilor s-a dublat. Desi este un judet cu specific montan, adecvat practicarii turismului, si dispune de bogate resurse balneare, oferta turistica a judetului Covasna este saraca în comparatie cu alte zone din tara, atât în ce priveste conditiile de cazare, cât si de petrecere a timpului liber.

In judet functioneaza oficial 80 de pensiuni agroturistice si în jur de zece hoteluri, omologate la nivel de doua si trei stele. Majoritatea hotelurilor se afla în statiunea Covasna si sunt frecventate de bugetari si pensionari care vin la tratament cu bilete subventionate de stat.

Hotelul Bodoc din centrul municipiului Sfantu Gheorghe, aflat în proprietatea omului de afaceri brasovean Ioan Neculae, a intrat luna trecuta în reparatii capitale. Patronul hotelului cu zece etaje va investi peste cinci milioane de euro pentru a ridica de la doua la patru stele gradul de confort al celor 60 de camere, anexele si serviciile.

In statiunea Covasna se va finaliza, probabil, în acest an un alt hotel de patru stele, construit de fostul patron al fabricii de conserve Ardealul din Covasna, Ovidiu Costea. Unitatea, construita printr-o o investitie de trei milioane euro, va avea o capacitate de cazare de 150 de locuri, baza de tratament, sali de conferinte, piscina acoperita, cluburi si restaurante de nivel occidental.

Intentia omului de afaceri covasnean este de a amenaja în apropiere si o partie de ski ultramoderna care sa concureze cu cele din Valea Prahovei. Tot în statiunea Covasna se preconizeaza construirea unui complex medical si de agrement pe ruinele unei cladiri neterminate ce urma sa gazduiasca o casa de cultura.

Firma bucuresteana International Spa s-a aratat dispusa sa preia cladirea lasata în paragina si sa investeasca aproximativ patru milioane de dolari pentru a o transforma într-un hotel de lux de patru stele, al carei element de unicitate îl va constitui o sala profesionista de spectacole, pretabila manifestarilor culturale de anvergura mondiala.

SIF Transilvania s-a angajat anul trecut, printr-un protocol incheiat cu autoritatile locale, ca va investi 15 milioane de euro pentru modernizarea hotelurilor Covasna, Cerbul si Caprioara, de doua stele, pe care de detine în statiunea Covasna. Investitia este conditionata de sprijinul autoritatilor locale, care trebuie sa rezolve problemele de infrastructura, respectiv sa amenajeze drumurile de acces spre statiune, sa refaca sistemul de canalizare, sa amenajeze spatiul public si sa gaseasca metode alternative de petrecere a timpului liber pentru turistii veniti la odihna sau tratament.

Si hotelul Best Western din Balvanyos, care a fost achizitionat în urma cu câteva luni de fondatorii companiei de electrocasnice Domo, Lorand Szarvadi si Ferenc Hegedus, va beneficia de investitii serioase. Noii proprietari au în vedere pentru urmatorii ani extinderea capacitatii de cazare de la 78 de camere la 93 si trecerea de la clasificarea de trei stele la cea de patru, printr-o investitie de 1,5 milioane de euro. Unitatea hoteliera este afiliata în sistem de franciza lantului international Best Western, fiind unul dintre cele sapte hoteluri din România care poarta acest nume.

 

Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©