Anul 2007 ar putea aduce dublarea numarului de turisti straini in Romania

Numarul turistilor straini care vor veni în Romania in acest an se va dubla comparativ cu 2006, pana la aproximativ 2,4 milioane turisti, potrivit estimarilor presedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Gheorghe Fodoreanu, citat de Financial Times, Rompres si ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

Cresterea se datoreaza în special liniilor aeriene low-cost care au venit pe piata romaneasca în 2006 sau care vor zbura spre Aeroportul din Baneasa începând din 2007. Noua companii aeriene low-cost zboara spre Romania, pe Aeroportul Baneasa, Ryanair, Easyjet si GermanWings urmand sa soseasca în acest an.

Cresterea numarului de turisti straini poate fi explicata si prin programul "Sibiu - Capitala culturala europeana în 2007", dar si prin atractia fata de zonele pitoresti ale României, precum muntii din Transilvania si mânastirile din Bucovina, potrivit Financial Times.

Romania are însa probleme în privinta infrastructurii, noteaza Financial Times, atât de transport, Aeroportul Baneasa nefiind modernizat, cât si hoteliere, fiind necesare structuri de cazare în special pe segmentul de trei - patru stele.

Publicatiile Financial Times si The Economist vor desfasura, în perioada martie-aprilie, o campanie de prezentare a oportunitatilor din domeniul afacerilor pe care România le poate oferi potentialilor investitori straini.

Campania de informare, intitulata Fresh look at Romania - O privire actuala asupra Romaniei - este menita sa prezinte România "asa cum este ea, si cu lucrurile foarte bune pe care le are si cu cele rele", astfel încât oamenii de afaceri straini si opinia publica din strainatate, în general, sa aiba o imagine corecta asupra tarii noastre si în acelasi timp actuala.

Campania este finantata integral din fonduri private, în special de companiile Coca-Cola si Unilever, si consta în publicarea unor rapoarte si analize despre situatia economica, indicatorii de piata si oportunitatile de afaceri pe care Romania le are în prezent, în calitate de stat membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

 

Sursa: Rompres & SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©