Heritage - unul dintre cele mai luxoase restaurante din Bucuresti

Situat în centrul Capitalei, intr-o vila de patrimoniu apartinand familiei Negroponte, Heritage ofera servicii la superlativ. Din acest punct de vedere, casa în sine recreeaza o atitudine aparte, tipica Bucurestiului interbelic, fiind în sine o punte de legatura între traditiile de odinioara si modernism. La toate acestea contribuie decoratiunile interioare si designul, care poarta o amprenta actuala, în concordanta însa cu atmosfera calda transmisa de locatie.

"Ceea ce Heritage ofera clientilor este calitate, atat a preparatelor, cat si a serviciilor. Atmosfera pe care am creat-o aici este la fel de importanta, pentru ca la noi, de îndata ce ai calcat pragul restaurantului, timpul se opreste si patrunzi într-o alta dimensiune, are loc o trecere din prezent în atemporal", explica Dimitri Brun, managerul general al restaurantului, citat de revista HRBexpert.

Ideea de baza a decorului, aceea a calatoriei într-un spatiu aparte, este subliniata de elementele care compun tema comuna, fragmente de ganduri, însemnari, impresii scrise pe peretii si oglinzile din restaurant. S-a obtinut astfel un aspect sofisticat, clasic si stilat, cu influente moderne, oferite de imaginea mobilierului, a meselor, scaunelor, fotoliilor sau obiectelor de iluminat. Stilul eclectic folosit creeaza un impact puternic asupra privitorilor, la care contribuie si nuantele contrastante de crem ale zidurilor si de lemn vechi ale mobilierului si grinzilor de sustinere.

In prezent, Heritage ofera aproximativ 110 locuri, dispuse pe doua nivele. Parterul locatiei gazduieste barul si asa numitul afternoon restaurant, urmand a fi amenajata, de asemenea, o terasa exterioara, destinata zonei de lounge, iar etajul este destinat bucatariei de tip haute cuisine, care poate fi savurata între orele 12:00-15:00 si 19:00-23:00, respectand regula internationala a serviciilor de lunch si dinner.

"Multi dintre cei care fac parte din echipa noastra sunt tineri cu studii superioare. Am fost în special interesati de persoane care au colaborat cu firme importante si care au beneficiat de training în domeniu, însa am recrutat si persoane neexperimentate, care au dovedit ca vor sa munceasca alaturi de noi", spune Dimitri Brun, care a crescut practic în industria ospitalitatii.

Nici experienta bucatarului sef al restaurantului nu trebuie trecuta cu vederea, acesta fiind pregatit de unul dintre cei mai mari cinci executive chef din Franta. Avand în spate ani de munca în locatii de top din Dubai, Franta, Elvetia, Anglia, sau Germania, el împartaseste acum din secretele meseriei echipei de la Heritage, care, în prezent, numara 50 de angajati, dintre care 15 pe partea de servire în restaurant, un manager, doi sefi de sala, un bucatar sef si alte 16 persoane în bucatarie, urmand ca în perioada imediat urmatoare, echipa sa ajunga la 60-65 de persoane.

In ceea ce priveste meniul, la realizarea preparatelor se folosesc atat ingrediente romanesti de cea mai buna calitate, cat si produse importate din întreaga lume. "Este vorba de un meniu care are o baza frantuzeasca, însa nu am dorit sa oferim preparate plictisitoare, care pot fi comandate peste tot. Dimpotriva, ne-am decis asupra meniului din perspectiva a ce s-a întamplat în peisajul gastronomic francez în ultimii 10 ani si am reusit sa cream un meniu à la carte, de o calitate excelenta", completeaza Dimitri Brun.

Astfel, printre preparatele pe care restaurantul le ofera se numara "trilogia pentru extazul gustului", compusa din crema de zahar ars cu foie gras, jumari cu trufe si înghetata de branza de capra, pate de foie gras în stil Heritage cu Chutney de pere si concentrat de vin rosu, "lup de mare în sos aromat sub ploaie de perle negre" sau piept de porc fraged cu lemn dulce si trufandale. Ca desert, oferta propune bulgare de înghetata din capsuni, ghimbir si busuioc sau prajitura la pahar si mousse Mascarpone cu lime.

Dan Orehov (revista HRBexpert, partener SMARTfinancial)

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©