De 1 Mai, Bulgaria va atrage destul de putini romani

Numarul turistilor romani care vor pleca in Bulgaria pentru a petrece cateva zile de vacanta cu ocazia zilei de 1 Mai va fi de 8.000 - 10.000 de persoane, potrivit estimarilor agentiilor de turism, informeaza Rompres, citata de ziarul financiar electronic www.SMARTfinancial.ro.

"Pe litoralul bulgaresc vor fi mai putini turisti romani de 1 Mai comparativ cu Sarbatorile Pascale, pentru ca profilul este altul. 1 Mai este o sarbatoare a tinerilor, care probabil vor prefera sa mearga si pe litoralul nostru. Nu cred ca vor fi tot atat de multi de turisti romani, dar ne vom apropia de 8.000 - 10.000 de turisti din Romania", a declarat directorul general Magest Travel, Dragos Raducan.

Potrivit datelor operatorilor de turism, un loc de cazare pe litoralul bulgaresc va fi mai scump, in timp ce pe litoralul romanesc pretul va fi ceva mai redus, ceea ce va determina ca romanii sa ramana pe litoralul romanesc, estimandu-se circa 10.000 de turisti pentru week-end-ul din preajma zilei de 1 Mai.

Romanii care vor sa-si petreaca zilele libere cu ocazia datei de 1 mai in Bulgaria pot alege hoteluri de patru stele situate la Nisipurile de Aur, cu servicii all inclusive, de la 153 de euro de persoana pentru un sejur cu patru nopti cazare. Preturile pot scadea pana la 107 euro pentru trei zile la hoteluri de patru stele, sau chiar pana la 71 de euro pentru doua zile la hoteluri de trei stele, tot cu servicii all inclusive.

Alte oferte, tot la Nisipurile de Aur, pleaca de la 19 euro pe noapte cu pensiune completa. Pentru cei care doresc sa petreaca trei zile la Albena, ofertele pleaca de la 94 de euro all inclusive, la hoteluri de patru stele, si ajung pana la 70 de euro, in regim demipensiune.

La Nassebar, tarifele pleaca de la 84 de euro de persoana (trei nopti) pana la 138 de euro (cinci nopti) cu servicii all inclusive. Pentru cei care vor sa mearga pe litoralul romanesc, tarifele variaza intre 176 de lei de persoana pentru trei nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de doua stele la Mamaia, pana la 212 lei pentru trei nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de trei stele in aceeasi statiune. Operatorii din turism resping insa numarul avansat de presa din Bulgaria cu privire la cei 20.000 de turisti romani care si-ar fi petrecut vacanta de Paste pe litoralul romanesc.

"Din datele luate de la hotelurile din Bulgaria am constatat ca cifra de 20.000 este exagerata, au fost circa 10.000 de turisti romani in Bulgaria de Paste, asta si pentru ca din pacate in ceea ce priveste litoralul nostru nu a fost oferta pentru aceasta perioada", a precizat Raducan.

 

Articol bazat pe un material furnizat de agentia de presa Rompres.

SMART financial - www.SMARTfinancial.ro ©